Zin in comfortfood dat nét even anders is? Deze kapsalon-ovenschotel is de perfecte kruising tussen een klassieke kapsalon en een gezellige ovenschotel. Smeltende kaas, kruidige kip, knapperige friet en een frisse salade… Alles in één schaal en zó uit de oven. Het is makkelijk te maken, heerlijk vullend en perfect voor een vrijdagavond of als je gewoon zin hebt in iets hartigs zonder al te veel gedoe.

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g friet (diepvries of vers)
400 g kipfilet, in blokjes
200 g geraspte kaas (jong belegen of naar smaak)
1 grote ui, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 g shoarmakruiden
200 g ijsbergsla
100 g tomaat, in blokjes
100 g komkommer, in blokjes
4 eetlepels knoflooksaus
4 eetlepels sambal (optioneel, voor extra pit)
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels olie om te bakken

Bereidingswijze
Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200°C.Friet bakken
Bak de friet goudbruin en krokant (volg de verpakking of gebruik een friteuse). Laat uitlekken op keukenpapier.Kip bakken
Verhit olie in een pan, bak de kipblokjes tot ze rondom bruin zijn.Ui & knoflook toevoegen
Voeg ui en knoflook toe, bak tot de ui glazig is.Kruiden toevoegen
Strooi de shoarmakruiden erover, roer goed door en bak nog een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper.Ovenschaal vullen
Leg de friet op de bodem van een ovenschaal. Verdeel het kipmengsel erover en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas.Oven in
Bak 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.Serveren
Haal de schaal uit de oven, laat een paar minuten afkoelen en serveer met een frisse salade (sla, tomaat, komkommer) en knoflooksaus. Voeg sambal toe voor extra pit.

Tips & variaties:
Voor een vegetarische versie: vervang de kip door falafel of gegrilde groenten.
Voeg extra toppings toe, zoals jalapeños, avocado of paprika.
Wil je het romiger? Meng een deel van de kaas met wat crème fraîche voordat je het over de schotel strooit.










