Er gaat niets boven een zelfgemaakte taart, vooral als je daarbij appels en jam combineert. Dit recept is perfect voor iedereen die op zoek is naar iets eenvoudigs, maar toch verrukkelijks. De frisse smaak van appels samen met zoete jam zorgt voor een perfecte balans tussen fris en zoet. Of je nu een feestje hebt of gewoon zin hebt in iets lekkers bij de koffie, deze taart zal altijd in de smaak vallen.

Ingrediënten
3 kopjes bloem
130 gram koekjes, fijn verkruimeld
80 ml vloeibare olie (bijvoorbeeld zonnebloem- of olijfolie)
125 gram yoghurt
250 gram suiker
4 eieren
16 gram bakpoeder
Appels (2 à 3, afhankelijk van de grootte)
Jam naar keuze (abrikoos, aardbei of framboos zijn heerlijk)

Bereidingswijze
De basis maken
Begin met het mengen van de eieren en suiker in een grote kom. Gebruik een garde of mixer om ze goed door elkaar te kloppen, totdat het mengsel licht en schuimig wordt. Dit zorgt ervoor dat de taart straks lekker luchtig wordt.Vloeibare ingrediënten toevoegen
Voeg nu de olie en yoghurt toe aan het eimengsel. Blijf goed roeren zodat alles mooi wordt opgenomen en je een romige massa krijgt. Dit zorgt ervoor dat je taart niet droog wordt maar juist lekker smeuïg.Droge ingrediënten toevoegen
Zeef vervolgens de bloem samen met het bakpoeder en voeg dit beetje bij beetje toe aan het natte mengsel. Roer rustig door, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg ook de verkruimelde koekjes toe voor een extra crunch en smaakdimensie.Appels voorbereiden
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes. Leg een deel van de appelplakjes op de bodem van de taartvorm en bestrijk ze licht met een laagje jam.Taart samenstellen
Giet de helft van het beslag over de appels en smeer het gelijkmatig uit. Leg daarna de resterende appelplakjes bovenop het beslag en verdeel de rest van de jam eroverheen. Eindig met de rest van het beslag, zodat de appels mooi ingesloten zijn.Bakken
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Plaats de taartvorm in de oven en bak gedurende 12 minuten. Verhoog daarna de temperatuur naar 180 graden en bak nog eens 12 minuten, of tot de bovenkant mooi goudbruin is en een prikker er schoon uitkomt.

Tips en variaties
Je kunt ook kaneel toevoegen aan het beslag of over de appels strooien voor een warme, kruidige smaak.
In plaats van jam kun je ook vers fruit gebruiken, zoals frambozen of blauwe bessen.
Serveer de taart warm met een bolletje vanille-ijs of een scheutje slagroom voor een extra feestelijk effect.
Deze appel-jamtaart is een klassieker die nooit teleurstelt. Met simpele ingrediënten en een makkelijke bereiding tover je een heerlijke traktatie op tafel. Of je nu een beginnende bakker bent of al wat meer ervaring hebt, deze taart is voor iedereen toegankelijk en altijd een succes. Probeer het zelf en geniet van de perfecte combinatie van zoet, fris en knapperig!










