Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Deze kersenroomtaart staat binnen 5 minuten in de oven en smaakt precies zoals bij oma thuis

Er zijn van die recepten die je doen denken aan vroeger – aan de geur van een warme keuken, het geluid van een rammelende garde en het geduldige wachten tot de taart eindelijk uit de oven mocht. Deze kersenroomtaart is precies zo’n klassieker. Oorspronkelijk bekend als “Omas Kirschkuchen”, is dit recept niet alleen heerlijk nostalgisch, maar ook verrassend eenvoudig. Binnen vijf minuten staat hij in de oven en een klein uurtje later heb je een smeuïge, zoetzure taart die bij iedereen in de smaak valt.

Of je nu gasten over de vloer krijgt, iets lekkers voor het weekend wilt bakken of gewoon zin hebt in iets warms en troostends: deze taart stelt nooit teleur.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 100 gram suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • ½ zakje bakpoeder

  • 125 gram margarine

  • 1 ei

  • 200 gram bloem

Voor de vulling:

  • 1 pot of blikje zure kersen (uitgelekt, sap bewaren)

  • 1 zakje vanillepuddingpoeder

Voor de topping:

  • 3 eidooiers

  • 1 bekertje crème fraîche (125-150 ml)

  • 50 gram suiker

  • 1 eetlepel bloem

  • 3 eiwitten

Zo maak je deze klassieker

  1. De bodem:
    Begin met het maken van een zachte deegbodem. Meng daarvoor de suiker, vanillesuiker, bakpoeder, margarine, ei en bloem tot een soepel deeg. Vet een ronde springvorm in en druk het deeg erin, inclusief een opstaande rand van zo’n 2 centimeter.

  2. De vulling:
    Giet de zure kersen af, maar vang het sap op. Ontpit de kersen indien nodig. Meng het sap met het vanillepuddingpoeder en breng al roerend aan de kook. Zodra het mengsel bindt tot een dikke pudding, voeg je de kersen toe en roer je alles goed door. Giet het geheel op de taartbodem.

  3. De topping:
    Klop de drie eiwitten stijf. Meng in een aparte kom de eidooiers met de crème fraîche, suiker en bloem. Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erdoor voor een luchtige massa. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de kersenvulling.

  4. Bakken:
    Verwarm de oven voor op 190 °C (boven- en onderwarmte) en bak de taart in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Laat hem daarna afkoelen voordat je hem aansnijdt – als je het kunt weerstaan!

Extra tip

Serveer deze taart lauwwarm met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs. Ook koud is hij heerlijk, en hij blijft zeker twee dagen goed in de koelkast – als hij dat al haalt!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's