Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Romige pistache taart zonder oven klaar in 25 minuten en zo lekker

Ben je op zoek naar een elegant dessert dat eruitziet alsof je uren in de keuken hebt gestaan – maar stiekem schandalig makkelijk is? Maak kennis met de romige pistache mascarpone taart. Deze frisse taart combineert de volle romigheid van mascarpone met de nootachtige zachtheid van pistache, allemaal op een kruimelige koekjesbodem. En het beste van alles? Geen oven nodig!

Perfect voor feestjes, zomerse diners of gewoon omdat je zin hebt in iets bijzonders. Je zet hem binnen een half uurtje in elkaar, laat ‘m opstijven in de koelkast en voilà: een luxe dessert zonder stress.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 200 g graham cracker kruimels (of theebiscuits)

  • 75 g gesmolten boter

  • 2 el suiker

  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 250 g mascarpone

  • 1 pakje pistache puddingmix (instant, ± 96 g)

  • 250 ml koude volle melk

  • 100 ml slagroom

  • 2 el poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 50 g fijngehakte pistachenoten (plus extra voor bovenop)

Voor de topping:

  • Slagroom of opgeklopte room

  • Extra gehakte pistachenoten

  • Optioneel: witte chocoladekrullen of eetbaar bladgoud voor een chique touch

Zo maak je ‘m:

1. Maak de bodem:
Meng de kruimels met gesmolten boter, suiker en zout. Druk dit stevig in een taartvorm en laat het minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

2. Bereid de vulling:
Klop de puddingmix met de koude melk tot het begint in te dikken. In een aparte kom klop je de mascarpone, poedersuiker en vanille glad. Spatel dan de pudding en opgeklopte slagroom erdoor tot je een luchtige, zachte vulling hebt. Voeg de gehakte pistachenoten toe.

3. Vul en laat opstijven:
Schep de vulling in de bodem, strijk glad en zet minimaal 4 uur in de koelkast (liefst een nachtje).

4. Tijd om te versieren:
Top vlak voor het serveren met toefjes slagroom, extra pistachenoten, en eventueel witte chocolade of goud voor dat “wow-effect”.

5. Snijden en serveren:
Gebruik een warm, scherp mes voor de mooiste punten. Serveer goed gekoeld.

Details in één oogopslag:

  • Voorbereiding: ± 25 minuten

  • Koeltijd: 4–6 uur

  • Porties: 8–10

  • Moeilijkheid: Makkelijk

 Waarom je dit móét proberen:

  • Geen oven nodig – ideaal voor warme dagen of luie zondagen

  • Mascarpone en pistache: een match made in dessert-heaven

  • Perfect om vooraf te maken

  • Luxe uitstraling, simpele bereiding

Bewaar dit recept, want deze taart wordt ongetwijfeld een publieksfavoriet in jouw keuken!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's