Ben je op zoek naar een elegant dessert dat eruitziet alsof je uren in de keuken hebt gestaan – maar stiekem schandalig makkelijk is? Maak kennis met de romige pistache mascarpone taart. Deze frisse taart combineert de volle romigheid van mascarpone met de nootachtige zachtheid van pistache, allemaal op een kruimelige koekjesbodem. En het beste van alles? Geen oven nodig!
Perfect voor feestjes, zomerse diners of gewoon omdat je zin hebt in iets bijzonders. Je zet hem binnen een half uurtje in elkaar, laat ‘m opstijven in de koelkast en voilà: een luxe dessert zonder stress.

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
200 g graham cracker kruimels (of theebiscuits)
75 g gesmolten boter
2 el suiker
Snufje zout
Voor de vulling:
250 g mascarpone
1 pakje pistache puddingmix (instant, ± 96 g)
250 ml koude volle melk
100 ml slagroom
2 el poedersuiker
1 tl vanille-extract
50 g fijngehakte pistachenoten (plus extra voor bovenop)
Voor de topping:
Slagroom of opgeklopte room
Extra gehakte pistachenoten
Optioneel: witte chocoladekrullen of eetbaar bladgoud voor een chique touch

Zo maak je ‘m:
1. Maak de bodem:
Meng de kruimels met gesmolten boter, suiker en zout. Druk dit stevig in een taartvorm en laat het minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
2. Bereid de vulling:
Klop de puddingmix met de koude melk tot het begint in te dikken. In een aparte kom klop je de mascarpone, poedersuiker en vanille glad. Spatel dan de pudding en opgeklopte slagroom erdoor tot je een luchtige, zachte vulling hebt. Voeg de gehakte pistachenoten toe.
3. Vul en laat opstijven:
Schep de vulling in de bodem, strijk glad en zet minimaal 4 uur in de koelkast (liefst een nachtje).
4. Tijd om te versieren:
Top vlak voor het serveren met toefjes slagroom, extra pistachenoten, en eventueel witte chocolade of goud voor dat “wow-effect”.
5. Snijden en serveren:
Gebruik een warm, scherp mes voor de mooiste punten. Serveer goed gekoeld.

Details in één oogopslag:
Voorbereiding: ± 25 minuten
Koeltijd: 4–6 uur
Porties: 8–10
Moeilijkheid: Makkelijk
Waarom je dit móét proberen:
Geen oven nodig – ideaal voor warme dagen of luie zondagen
Mascarpone en pistache: een match made in dessert-heaven
Perfect om vooraf te maken
Luxe uitstraling, simpele bereiding
Bewaar dit recept, want deze taart wordt ongetwijfeld een publieksfavoriet in jouw keuken!










