Wil je indruk maken met een verfijnd, fris en verrassend borrelhapje? Deze garnalencocktail met een zachte knoflook-courgettemousse als basis is precies wat je zoekt. Door de mousse in kleine glaasjes te serveren en af te toppen met sappige garnalen, krijg je een smaakvol en feestelijk hapje dat iedereen zal waarderen. Bovendien is het recept eenvoudig en snel te maken.

Ingrediënten (voor 6 kleine glaasjes)
Voor de knoflook-courgettemousse:
1 middelgrote courgette (ongeveer 200 gram)
1 teentje knoflook, fijngehakt
100 ml slagroom
50 gram roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verse bieslook of dille voor garnering
Voor de garnalen topping:
150 gram gepelde, gekookte garnalen
Sap van ½ citroen
1 eetlepel mayonaise (optioneel voor extra binding)
Peper en zout naar smaak

Stap 1: Courgette voorbereiden
Was de courgette en snijd deze in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette samen met de fijngehakte knoflook zachtjes gaar in ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel iets afkoelen.
Stap 2: Mousse maken
Doe de courgette met knoflook in een blender of keukenmachine. Voeg de roomkaas en slagroom toe en mix tot een gladde, romige mousse. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. De mousse moet luchtig zijn, dus mix niet te lang.
Stap 3: Garnalen voorbereiden
Meng in een kom de garnalen met het citroensap, een snufje zout en peper. Wil je ze wat smeuïger maken, voeg dan een eetlepel mayonaise toe en meng dit voorzichtig door de garnalen.
Stap 4: Opbouwen van de cocktail
Schep een flinke eetlepel van de knoflook-courgettemousse in elk klein glaasje. Zorg dat de mousse gelijkmatig verdeeld is. Verdeel daarna de garnalen netjes over de mousse als topping.
Stap 5: Garneren en serveren
Garneer elk glaasje met een paar takjes verse bieslook of dille voor een frisse kleur en extra smaak. Serveer de garnalencocktail direct, eventueel met kleine toastjes of krokant brood.

Tips voor extra beleving
Voeg een klein beetje geraspte citroenschil toe aan de mousse voor een frisse twist.
Gebruik voor een pittige touch wat fijngehakte chilipeper door de garnalenmix.
Wil je het extra feestelijk maken? Voeg dan een scheutje droge witte wijn toe aan de courgette tijdens het bakken.
Deze garnalencocktail met knoflook-courgettemousse is licht, smaakvol en verfijnd. Het perfecte hapje om indruk te maken zonder uren in de keuken te staan. Probeer het eens uit, het zal je gasten zeker verrassen! Eet smakelijk!










