Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Met dit ouderwetse recept van oma bak je de lekkerste kaneelvlechten ooit

Er gaat niets boven de geur van versgebakken broodjes die zich langzaam door je huis verspreidt. En als daar ook nog eens kaneel bij komt kijken? Dan weet je dat je iets bijzonders in de oven hebt staan. Deze zachte kaneelvlechten zijn luchtige, zoete broodjes met een kruidige twist – perfect voor bij de koffie, een gezellig ontbijt of gewoon als verwenmomentje tussendoor.

Het fijne aan dit recept is dat je werkt met een zacht gistdeeg, wat zorgt voor die heerlijke, elastische structuur die je normaal alleen van de bakker kent. Voeg daar een knapperig laagje kaneelsuiker aan toe, en je hebt een echte publieksfavoriet. En het beste nieuws: je maakt ze helemaal zelf!

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

  • 120 g boter

  • 40 ml olie

  • 2 eieren

  • Snufje zout

  • 350 ml lauwe melk

  • 35 g verse gist

  • 80 g suiker

  • 600 g bloem

Voor de afwerking:

  • 3 pakjes kaneelsuiker

  • 50 g boter (gesmolten)

 Zo maak je ze

1. Het deeg voorbereiden

Begin met het activeren van de gist: verkruimel de verse gist in de lauwe melk, voeg de suiker toe en laat dit zo’n 5 tot 10 minuten staan totdat het begint te schuimen.

Meng in een grote kom de bloem, gesmolten boter, olie, eieren en een snufje zout. Voeg daarna het gistmengsel toe. Kneed alles tot een soepel, elastisch deeg – dit duurt zo’n 10 minuten met de hand of 5 minuten met een keukenmachine.

Bestuif het deeg licht met bloem, dek de kom af met een doek en laat het op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld (ongeveer 1 uur).

2. Vlechten maar!

Verdeel het gerezen deeg in 8 tot 10 gelijke stukjes. Rol elk stuk uit tot een lange sliert, vouw deze dubbel en draai de uiteinden om elkaar heen om een mooie vlecht te vormen.

Leg de vlechten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog 30 minuten rijzen.

3. Bakken

Verwarm intussen de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
Bak de vlechten 12 tot 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Houd ze goed in de gaten – elke oven is anders!

4. Afwerken

Zodra de vlechten uit de oven komen, bestrijk je ze direct met gesmolten boter en rol je ze door de kaneelsuiker. Zo blijft de buitenkant heerlijk knapperig en krijgt elk broodje die typische kaneel-touch.

 Serveer ze warm – of niet, ze zijn altijd lekker!

Deze kaneelvlechten zijn het allerlekkerst als ze nog warm zijn, net uit de oven. Maar ook afgekoeld smaken ze fantastisch – en je kunt ze eventueel even opwarmen in de oven voor dat “versgebakken” effect. Serveer ze bij een cappuccino, op een brunchtafel of geef ze mee in de lunchtrommel: succes gegarandeerd.

Zelfgemaakt, eenvoudig en onweerstaanbaar lekker – wat wil je nog meer?

Zin gekregen? Laat je deeg rijzen en laat de geur van kaneel je keuken vullen. Je zult er geen spijt van krijgen! 🧡

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's