Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Zalm en prei in bladerdeeg binnen 45 minuten op tafel

Er zijn van die recepten die simpel zijn, maar toch luxe aanvoelen. Krokant bladerdeeg met zalm en prei is er zo eentje: een goudbruin pakketje boordevol smaak, dat eruitziet alsof je uren in de keuken hebt gestaan – terwijl je in werkelijkheid vooral je oven het werk laat doen. De romige prei, smeuïge zalm en knapperige buitenkant maken dit gerecht tot een instant klassieker. Ideaal als hoofdgerecht met een salade, maar net zo goed te serveren als indrukwekkend voorgerecht.

Wat dit gerecht zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen eenvoud en verfijning. Het fluweelzachte van gestoofde prei smelt samen met de rijke smaak van verse zalm, en dat alles verpakt in een laagje knapperig bladerdeeg. Een beetje kaas en een vleugje room maken het geheel af. En het mooiste? Jij hoeft alleen wat te snijden, vullen en vouwen – de oven doet de rest.

Wat heb je nodig? (voor 2-3 personen)

  • 1 rol koelvers bladerdeeg

  • 2 zalmfilets zonder vel

  • 2 preien

  • 2 el crème fraîche

  • 30 g geraspte Gruyère (of kaas naar keuze)

  • 1 eidooier

  • Zout & peper naar smaak

Optioneel: dille, nootmuskaat of bieslook voor extra aroma

Zo maak je het:

  1. Prei voorbereiden:
    Snijd de prei in dunne ringen en was goed. Kook de ringen 10 minuten in licht gezouten water tot ze zacht zijn. Giet goed af en meng daarna met de crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat. Zet apart.

  2. Bladerdeeg vullen:
    Verwarm de oven voor op 190°C. Rol het bladerdeeg uit op een vel bakpapier. Leg de zalmfilets in het midden en verdeel daarboven de preiroom. Bestrooi met geraspte kaas.

  3. Inpakken en insmeren:
    Snijd aan weerszijden van de vulling het deeg in repen van 2-3 cm breed. Vouw de reepjes kruislings over elkaar voor een mooi vlechtpatroon. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopte eidooier voor een glanzend, goudbruin resultaat.

  4. Bakken maar:
    Bak 30 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en krokant is. Laat enkele minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Serveer & Geniet

Serveer dit bladerdeeggerecht warm, eventueel met een frisse groene salade met citroenvinaigrette. De rijke vulling contrasteert heerlijk met iets fris en knapperigs erbij. Ook koud smaakt het verrassend goed – ideaal voor een picknick of buffet!

Pro-tip: wil je het nog specialer maken? Voeg dan een paar stukjes gerookte zalm toe aan de vulling of vervang de Gruyère door geitenkaas voor een pittigere twist.

Of je nu indruk wilt maken op gasten of jezelf eens wilt verwennen met iets bijzonders – dit bladerdeeg met zalm en prei is altijd een goed idee. Het ziet eruit als een klein kunstwerkje, maar vraagt weinig moeite. En het beste van alles? Het smaakt alsof je bij een bistro aan het water zit, met een glas witte wijn in je hand. Bon appétit!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's