Fris, krokant en perfect voor de lunch of een lichte avondmaaltijd
Heb je zin in iets anders dan een standaard boterham of saaie salade? Dan is deze cranberry-pecannoten kipsalade precies wat je zoekt! Het is een heerlijke combinatie van malse kip, zoete cranberry’s en knapperige pecannoten, allemaal samengebracht met een romige maanzaaddressing die nét dat beetje extra geeft. Perfect om mee te nemen naar je werk, voor een picknick, of gewoon als lichte en voedzame maaltijd thuis. En het mooiste? Hij is zo klaar én smaakt nog beter als je ‘m even laat rusten in de koelkast.

Dit heb je nodig:
Voor de dressing:
120 ml mayonaise
60 ml zure room
2 eetlepels honing (zacht of vloeibaar)
1 eetlepel Dijonmosterd
1 eetlepel maanzaad
Snufje zout (naar smaak)
Voor de salade:
4 kopjes gekookte kipfilet, fijngehakt (ongeveer 2 kipfilets)
1 kopje pecannoten, grof gehakt
½ kopje gedroogde cranberry’s
4 bosuitjes, fijngehakt

Zo maak je het:
1. Dressing maken
Pak een middelgrote kom en klop de mayonaise, zure room, honing, Dijonmosterd, maanzaad en een beetje zout door elkaar. Roer goed tot het een gladde, romige saus is. Proef even en voeg indien nodig wat extra zout of honing toe.
2. Salade voorbereiden
Neem een grote mengkom en doe daar de fijngesneden kip, pecannoten, cranberry’s en bosuitjes in. Meng dit alvast een beetje door elkaar.
3. Samenvoegen
Giet nu de maanzaaddressing over het kipmengsel en schep voorzichtig om, zodat alles mooi bedekt is met de romige saus.
4. Even laten rusten
Dek de kom af en zet ‘m minstens 30 minuten in de koelkast. Zo trekken de smaken goed in, en wordt de salade nóg lekkerder.
5. Serveer en geniet!
Deze salade is heerlijk op een bedje van verse sla, maar ook superlekker op een knapperig broodje of in een wrap. Ideaal als lunch, lichte maaltijd of zelfs als bijgerecht bij de barbecue.

Extra tips:
Liever wat minder romig? Vervang de helft van de mayonaise door Griekse yoghurt.
Geen fan van pecannoten? Walnoten of amandelen zijn ook een prima alternatief.
Wil je het helemaal afmaken? Voeg wat blokjes appel toe voor extra frisheid.
Deze salade is het soort gerecht dat je blijft maken, zeker als je het eenmaal hebt geproefd. Fris, hartig en een beetje zoet – de perfecte balans. Geniet ervan










