Zin in een toetje dat romig, luchtig én onweerstaanbaar lekker is? Dan is deze zelfgemaakte chocolademousse precies wat je zoekt. Geen ingewikkelde technieken, geen moeilijke ingrediënten — gewoon pure chocoladehemel in een glaasje. Deze mousse maak je met slagroom, cacaopoeder en een snufje liefde. En om het af te maken? Een toefje slagroom en elegante chocoladekrullen als kroon op het werk. Perfect voor een etentje, een verjaardag of gewoon een verwenmomentje op de bank.
Dus trek je garde uit de la en laat je keuken ruiken naar chocogeluk. Hier komt het recept!

Wat heb je nodig? (voor 4 porties)
Voor de mousse:
250 ml slagroom
2 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
50 gram poedersuiker (of naar smaak)
1 theelepel vanille-extract (optioneel)
Voor de topping:
Extra slagroom om op te spuiten (ongeveer 100 ml)
Chocoladekrullen (kant-en-klaar of zelfgemaakt met een reep pure chocolade)

Aan de slag!
Stap 1: De basis van je mousse – slagroom kloppen
Giet de slagroom in een grote kom en begin met kloppen. Je kunt dit met een handmixer of een garde doen. Zodra de room begint te verdikken, voeg je langzaam de cacaopoeder en de poedersuiker toe. Wil je net dat tikkeltje meer smaakdiepte? Doe er dan ook een klein theelepeltje vanille-extract bij.
Blijf kloppen tot de slagroom stevig is, maar let op: niet té stijf. Je wilt dat het luchtig blijft en niet korrelig wordt.
Stap 2: Verdelen en koelen
Schep of spuit de chocolademousse in mooie glaasjes of dessertkommen. Strijk de bovenkant eventueel glad met de achterkant van een lepel. Zet de glaasjes minstens één uur in de koelkast om goed op te stijven. Zo krijgt de mousse die heerlijk luchtige, maar toch volle structuur.
Stap 3: De finishing touch – slagroom en krullen
Klop vlak voor het serveren nog wat extra slagroom op voor de topping. Niet te zoet, want de mousse zelf is al rijk genoeg van smaak. Spuit met een spuitzak (of gewoon een lepel) een mooie toef op elke mousse.
Maak het af met chocoladekrullen: dat ziet er niet alleen prachtig uit, het geeft ook een lekkere crunch. Je kunt kant-en-klare krullen kopen, maar ook zelf maken door een reep chocolade met een dunschiller te schaven. Even kort in de hand opwarmen voor zachtere krullen werkt ook goed!

Serveer en geniet!
Serveer je chocolademousse direct uit de koelkast, gegarneerd met de slagroom en krullen. Een klein lepeltje erbij, een grote glimlach op je gezicht en… genieten maar!
Of je deze mousse nu maakt voor gasten of jezelf (ja, dat mag!), één ding is zeker: het wordt genieten van de eerste tot de laatste hap.
Tip: Voeg eens een snufje kaneel, chili of sinaasappelrasp toe aan de mousse voor een verrassende twist!
Laat me weten als je een variant wilt met melkchocolade, vegan slagroom of alcohol (zoals Baileys of likeur)!










