Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Klaar in een handomdraai deze hartige ei muffins met ham en kaas

Op zoek naar een makkelijk, snel én veelzijdig ontbijtje of lunchidee? Dan zijn deze ovengebakken eitjes in een muffinvorm precies wat je nodig hebt. Ze zijn luchtig, hartig en zitten boordevol smaak – én je maakt ze in één keer voor het hele gezin. Of je nu een drukke ochtend hebt, een brunch organiseert of gewoon iets gezonds mee wilt nemen naar je werk: deze ei-muffins zijn een winnaar.

Het leuke? Je kunt er eindeloos mee variëren. In dit recept gaan we voor de klassieker: eieren, ham en kaas. Maar voeg gerust groenten toe, zoals paprika, spinazie of tomaat. Of kies eens voor een pittige variant met jalapeño en chorizo. Wat je ook doet – ze zijn binnen 10 minuten klaar voor de oven en smaken zowel warm als koud heerlijk.

Ingrediënten (voor 6 stuks):

  • 6 grote eieren

  • 60 ml melk of room (voor extra romigheid)

  • ½ theelepel zout

  • ¼ theelepel zwarte peper

  • 50 g geraspte kaas (cheddar, mozzarella, Goudse kaas of een lekkere mix)

  • 6 plakjes gekookte ham (eventueel gerookt of rauw voor meer smaak)

  • 15 g fijngehakte lente-ui of verse peterselie (optioneel)

  • Bakspray of een klontje boter om de muffinvorm in te vetten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven
    Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte) of 160 °C hetelucht. Vet ondertussen een muffinvorm in met bakspray of boter, zodat je muffins straks makkelijk loskomen.

  2. Bekleed de muffinvorm met ham
    Duw in elk vormpje een plakje ham. Dit vormt een soort bakje voor het ei. De randjes mogen gerust een beetje uitsteken – dat geeft straks een mooi krokant randje!

  3. Klop de eieren los
    Klop in een kom de eieren samen met de melk of room los. Voeg zout, peper en eventueel wat verse kruiden toe. Roer de geraspte kaas erdoorheen. Hier kun je ook andere ingrediënten toevoegen, zoals blokjes paprika, ui of spinazie.

  4. Vullen maar
    Giet het eimengsel voorzichtig in de met ham beklede muffinvormpjes. Vul ze tot ongeveer ¾ vol, zodat er nog wat ruimte overblijft voor het rijzen.

  5. Bakken
    Zet de vorm in het midden van de oven en bak de ei-muffins in 18–22 minuten goudgeel en stevig. Ze zijn klaar als ze mooi gerezen zijn en het ei niet meer wiebelt in het midden.

  6. Afkoelen en serveren
    Laat de muffins een paar minuten afkoelen voordat je ze voorzichtig uit de vorm haalt. Serveer ze direct, of bewaar ze afgedekt in de koelkast tot 3 dagen. Even opwarmen in de magnetron of oven, en ze zijn weer als nieuw!

Tip: Maak er 12 in plaats van 6, en vries ze per stuk in. Ideaal voor drukke ochtenden: even opwarmen en klaar!

Smakelijk! 🧀🥚 Deze ei-muffins zijn niet alleen handig, maar ook verrassend feestelijk – zeker als je ze serveert bij een paasbrunch of picknick. Laat je creativiteit gerust los

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's