Zin in iets zoets, romigs én knapperigs, maar geen zin om de oven aan te zetten? Dan is deze ovenloze chocolade-biscuitcake jouw nieuwe favoriete recept. Het is de perfecte mix van krokante koekjes en romige chocolade – ideaal voor bij de koffie, op een feestje, of gewoon als guilty pleasure na een lange dag. Bonus: je hebt maar een paar ingrediënten nodig én het is foolproof!

 Wat heb je nodig?

  • 400 g digestive biscuits of Maria-koekjes (in stukjes gebroken)

  • 200 g pure chocolade

  • 200 g melkchocolade

  • 200 ml slagroom

  • 100 g roomboter

  • 1 eetlepel honing

  • Optioneel: handje fijngehakte noten (voor bovenop)

👩‍🍳 Zo maak je het:

1. Voorbereiden:
Bekleed een vierkante bakvorm van ongeveer 20×20 cm met bakpapier. Zo haal je de cake straks makkelijk uit de vorm.

2. Koekjes breken:
Breek de biscuits met de hand in kleine stukjes (niet verpulveren!) en doe ze in een grote mengkom. Denk: bite-sized brokjes die straks lekker knapperig blijven in de cake.

3. Chocolademengsel maken:
Doe de pure chocolade, melkchocolade, slagroom, boter en honing samen in een steelpan. Verwarm op laag vuur en roer continu tot alles volledig gesmolten en glad is. Het resultaat? Een zijdezachte chocoladesaus waar je meteen van zou willen lepelen.

4. Koekjes onderdompelen:
Giet het warme chocolademengsel over de gebroken koekjes. Meng alles goed door elkaar totdat elk stukje koek rijkelijk bedekt is met chocolade.

5. In de vorm scheppen:
Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en druk het stevig aan met een spatel of de achterkant van een lepel. Zorg dat het oppervlak mooi glad is.

6. Koelen maar:
Zet de vorm minimaal 2 uur in de koelkast om stevig te worden. Je kunt ‘m ook een nachtje laten staan voor het beste resultaat.

7. Afwerken en serveren:
Haal de cake uit de koelkast en bestrooi eventueel met fijngehakte noten voor wat crunch. Snijd de cake in vierkante stukjes – of in grote repen als je écht wil genieten – en serveer.

Lekker, simpel & zonder oven

Deze chocolade-biscuitcake is het bewijs dat je met weinig moeite iets ongelooflijk lekkers op tafel kunt zetten. Geen oven, geen ingewikkelde stappen – gewoon roeren, koelen en smullen. Perfect voor drukke dagen, onverwacht bezoek of als traktatie op een regenachtige zondag.

Tip: Je kunt ook variëren met toevoegingen zoals mini-marshmallows, rozijntjes of stukjes karamel. Maak ’m helemaal eigen!

Smakelijk genieten! 🍫🥄

Volg ons ook op Facebook voor de leukste tips en ideetjes ! 💡💛 Zie hier nog meer lekkere recepten