Pasta Carbonara Recept

Ben je op zoek naar het ultieme pasta recept carbonara dat je smaakpapillen zal betoveren? Zoek niet verder! Ons Pasta Carbonara recept is de absolute koning van comfortfood, en we onthullen hier het geheim om dit gerecht perfect te maken.

pasta carbonara recept
pasta carbonara recept

Ingrediënten voor dit Hemelse Pasta Carbonara Recept:

  • 250 gram spaghetti
  • 150 gram guanciale (Italiaans gerookt varkensspek) of pancetta
  • 3 grote eieren
  • 1 kopje vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kopje vers geraspte Pecorino Romano kaas
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta in ruim kokend water met zout tot het al dente is. Giet af, maar bewaar een kopje kookwater.
  2. Bak de guanciale of pancetta in een pan tot het knapperig is en laat het uitlekken op keukenpapier.
  3. Klop in een kom de eieren, Parmezaanse kaas en Pecorino Romano kaas samen tot een romig mengsel. Voeg versgemalen zwarte peper toe naar smaak.
  4. Meng de gekookte pasta met de gebakken guanciale of pancetta, zorg ervoor dat het vet goed vermengd is.
  5. Voeg het eimengsel toe aan de pasta en meng snel om te voorkomen dat de eieren stollen. Voeg eventueel wat kookwater toe om een gladde saus te krijgen.
  6. Serveer onmiddellijk en garneer met extra kaas en zwarte peper.
pasta carbonara recept
pasta carbonara recept

Dit pasta recept carbonara is een perfecte balans van romigheid, zoutigheid en peperige smaken. Het is een klassiek Italiaans gerecht dat in elke keuken thuishoort. Probeer het vandaag nog en laat je smaakpapillen dansen van vreugde. Eet smakelijk!

Wie moet deze heerlijke pasta voor je maken? Deel dit artikel dan nu met diegene!

Vergeet ook zeker niet om dit artikel even te lezen -> Drink iedere dag dit WONDERMIDDEL en zie je lichaam veranderen…

Hou jij van verassende woningen? Bekijk dan zeker even dit bijzondere huis -> Ruimteschip woning