Ben je op zoek naar een dessert dat niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook nog eens fantastisch uitziet én je keuken niet verwarmt? Dan is deze no-bake sinaasappel-ananas swirl cheesecake precies wat je nodig hebt! Een romige, fruitige traktatie die barst van de zomerse smaken – perfect voor op een warme dag, een feestje of gewoon als verwenmomentje voor jezelf.

Het beste van alles? Je hebt geen oven nodig. Deze cheesecake is supermakkelijk te maken en moet alleen even opstijven in de koelkast. De combinatie van frisse sinaasappel, zoete ananas en romige roomkaas zorgt voor een perfecte balans tussen fruitig en romig. Laten we aan de slag gaan!
Wat heb je nodig?
1 ½ kopje verkruimelde koekjes (bijv. bastogne of digestive)
¼ kopje kristalsuiker
½ kopje ongezouten boter, gesmolten
3 pakjes (à 200 g) roomkaas, op kamertemperatuur
1 kopje kristalsuiker
3 eieren
1 kopje zure room
1 theelepel vanille-extract
½ kopje sinaasappelsap
Rasp van 1 sinaasappel
1 kopje opgeklopte slagroom
½ kopje stukjes ananas (vers of uit blik, uitgelekt)
½ kopje mandarijnpartjes (uit blik of vers)
Verse muntblaadjes en bessen voor de afwerking

Zo maak je het:
Bodem maken:
Meng de verkruimelde koekjes met de suiker en gesmolten boter in een kom. Roer goed door tot alles gelijkmatig gemengd is. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm van ongeveer 23 cm doorsnee. Zet deze minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.Vulling bereiden:
Klop de roomkaas met de suiker glad en romig. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix telkens goed door. Voeg daarna de zure room, vanille, sinaasappelsap en sinaasappelrasp toe. Roer tot een gladde massa ontstaat.Laagjes opbouwen:
Giet de helft van het roomkaasmengsel op de koekjesbodem. Verdeel hier de helft van de ananas en mandarijnpartjes over. Giet daarna de rest van de vulling eroverheen.Swirl creëren:
Wil je een extra mooie swirl bovenop? Druppel dan wat sinaasappelsap of een beetje sinaasappeljam bovenop en maak met een mes een draaiende beweging voor een marmereffect.Koelen:
Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast, maar liefst een hele nacht, zodat hij goed stevig wordt.Serveren en decoreren:
Haal de cheesecake uit de vorm en garneer met een toef slagroom, wat extra ananas en mandarijn, verse munt en een paar bessen voor een kleurrijke presentatie.

Bereidingstijd
Voorbereiding: 20 minuten
Opgelost in de koelkast: 4 uur
Totale tijd: 4 uur en 20 minuten
Deze no-bake cheesecake met tropische twist is een feestje op je bord én op je tong. Een ideale traktatie die je keer op keer zult willen maken! 🧡🍍










