Ben je op zoek naar een makkelijk, snel én feestelijk voorgerecht of borrelhapje? Dan zijn deze gevulde tomaten met eiersalade precies wat je zoekt. Ze zien er prachtig uit, smaken heerlijk fris en zijn in een handomdraai te maken. Of je nu een zomerse lunch serveert, een brunch organiseert of gewoon iets lekkers wilt maken voor jezelf – met deze klassieker zit je altijd goed.

De sappige, rijpe tomaten combineren perfect met de romige vulling van ei, mayonaise en mosterd. Het frisse groen van de bieslook en de decoratieve peterselie maken het geheel niet alleen lekker, maar ook mooi om te zien. Een gerecht dat weinig moeite kost, maar veel indruk maakt!
Ingrediënten (voor 4 porties)
4 middelgrote rijpe tomaten
4 hardgekookte eieren
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel crème fraîche of Griekse yoghurt
1 theelepel mosterd (liefst Dijon)
1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
Zout en peper naar smaak
Snufje paprikapoeder (voor de afwerking)
Verse peterselie of tuinkers ter decoratie

Bereidingswijze
1. Hol de tomaten uit
Snijd voorzichtig het kapje van elke tomaat en hol ze met een theelepel uit. Laat de tomaten ondersteboven uitlekken op een vel keukenpapier, zodat overtollig vocht eruit trekt.
2. Maak de eiersalade
Pel de gekookte eieren en snijd ze in kleine stukjes. Meng in een kom de eieren met de mayonaise, crème fraîche, mosterd en bieslook. Breng de salade op smaak met zout en peper. Voor een extra gladde structuur kun je het mengsel ook kort prakken met een vork.
3. Vul de tomaten
Schep de eiersalade in de uitgeholde tomaten. Laat de vulling net iets boven de rand uitsteken voor een mooi effect.
4. Garneren en serveren
Bestrooi elke gevulde tomaat met een snufje paprikapoeder en garneer met een takje peterselie of wat tuinkers. Serveer gekoeld, eventueel op een bedje van sla.

Tips voor extra smaak & variatie
Liever wat pittiger? Voeg een fijngesneden augurkje, een lepeltje kappertjes of wat rode ui toe aan de eiersalade.
Kleur op je bord: Gebruik verschillende soorten tomaten, zoals gele of oranje voor een extra vrolijk effect.
Oosterse twist: Vervang de mosterd door een snufje kerriepoeder of voeg een beetje kurkuma toe voor een warmere smaak.
Vega feesthapje: Ook lekker als onderdeel van een vegetarisch buffet of als lichte starter met wat geroosterd brood erbij.
Fris, voedzaam en verrassend eenvoudig – deze gevulde tomaten met eiersalade zijn een tijdloos gerecht dat je keer op keer wilt maken. Eet smakelijk!










