Ben je op zoek naar een smakelijke en verslavende borrelhap waar je gasten om blijven vragen? Dan is dit recept perfect voor jou! Deze kiprolletjes met roomkaas en spek zijn een heerlijke combinatie van zachte kip, romige kaas en knapperige spekjes, allemaal opgerold in een zachte tortilla. Met zo’n lekkere vulling is het bijna onmogelijk om er maar één te eten!

Vorige zomer organiseerde ik een barbecue met vrienden en familie. Tijdens het zoeken naar een geschikt voorgerechtje kwam ik dit recept tegen en besloot het te proberen. Ik had nooit gedacht dat het zo’n groot succes zou worden! Het mooiste is dat er bijna geen koken aan te pas komt, ideaal voor een snelle en makkelijke snack.
Zodra ik de kiprolletjes serveerde, waren ze zo op. De smaakcombinatie was echt onweerstaanbaar en iedereen vroeg om het recept. Sindsdien is dit gerecht een vaste favoriet bij onze bijeenkomsten en krijg ik regelmatig verzoeken om het opnieuw te maken.
Ingrediënten voor ongeveer 12 rolletjes:
2 kopjes gekookte, in stukjes gescheurde kip (bijvoorbeeld restjes of kant-en-klare kipfilet)
225 gram roomkaas, zacht gemaakt
100 gram geraspte cheddar kaas
½ kopje krokant gebakken spek, verkruimeld
1 à 2 eetlepels kruidenmix (bijvoorbeeld een ranch- of kippenkruidenmix)
1 eetlepel melk
4 grote tortilla’s (bij voorkeur met smaak, bijvoorbeeld spinazie of zongedroogde tomaat)

Bereidingswijze:
Meng in een grote kom de gescheurde kip, roomkaas, geraspte kaas, spek, melk en kruidenmix tot een glad en smeuïg mengsel.
Leg de tortilla’s op een vlakke ondergrond en verdeel het kipmengsel gelijkmatig over de tortilla’s. Laat aan de randen een klein beetje vrij.
Rol de tortilla’s strak op tot een rolletje, zorg dat het mengsel goed blijft zitten.
Wikkel de rollen in vershoudfolie en zet ze minstens 2 uur in de koelkast zodat ze stevig worden. Je kunt ze ook een nacht laten staan, dat werkt nog beter.
Haal de rollen uit de koelkast en snijd ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Leg de rolletjes op een mooie schaal en garneer eventueel met wat verse bieslook of groene ui voor een frisse touch.

Deze kiprolletjes met roomkaas en spek zijn gegarandeerd een hit op elk feestje of borrelavond. De zachte tortilla in combinatie met de romige en hartige vulling zorgt voor een geweldige smaakexplosie. Bewaar dit recept goed, want hiermee ben jij de ster van elk samenzijn!










