Ben je op zoek naar een eenvoudig, fris en onweerstaanbaar dessert dat perfect is voor warme dagen of als afsluiter van een gezellig diner? Dan is dit romige bananentoetje met vanillekoekjes precies wat je nodig hebt. De combinatie van zachte bananen, luchtige pudding, romige slagroom en knapperige koekjes zorgt voor een heerlijke smaaksensatie die jong en oud zal verrassen. En het mooiste is: je hebt geen oven nodig! In slechts 20 minuten staat dit toetje klaar om te koelen – en daarna te genieten.

Wat heb je nodig?
4 grote, rijpe bananen (in plakjes gesneden)
1 pakje vanillepudding (instant, ±150 gram)
700 ml koude melk
1 blikje gezoete gecondenseerde melk (±400 ml)
1,5 kop slagroom (ongeveer 350 ml), stijfgeklopt
1 pak vanillekoekjes (zoals Maria-koekjes of een Nederlandse variant van wafers)
1 theelepel vanille-extract
Extra slagroom en muntblaadjes voor de afwerking (optioneel)

Zo maak je het:
Puddingbasis maken:
Neem een grote mengkom en klop de vanillepuddingpoeder samen met de koude melk. Mix 2 tot 3 minuten goed door tot het mengsel dikker wordt.Romig maken:
Voeg vervolgens de gecondenseerde melk en vanille-extract toe. Klop alles nog even goed door tot het mengsel helemaal glad is.Slagroom toevoegen:
Spatel voorzichtig de helft van de opgeklopte slagroom door het puddingmengsel. Doe dit rustig, zodat het luchtig blijft.Opbouwen in laagjes:
Pak een grote glazen schaal of een mooie triflekom. Begin met een laag vanillekoekjes op de bodem.
Leg daarbovenop een laag plakjes banaan.
Giet hier een deel van het puddingmengsel overheen en strijk het glad.
Herhaal deze lagen (koekjes, banaan, pudding) tot alles op is.Afwerken:
Verdeel de rest van de slagroom bovenop als laatste laag en maak het mooi glad.Koelen:
Zet het dessert minimaal 4 uur in de koelkast, liefst een hele nacht. Zo trekken de smaken goed in elkaar en worden de koekjes lekker zacht.Serveren:
Werk eventueel af met een toefje verse slagroom en een paar muntblaadjes voor een frisse, feestelijke look.

Tip:
Wil je dit dessert extra feestelijk maken? Voeg dan tussen de lagen ook wat geraspte chocolade of een vleugje kaneel toe.
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: geen
Koeltijd: 4 uur of langer
Totaaltijd: ± 4 uur en 20 minuten
Dit toetje is ideaal voor verjaardagen, zomerse barbecues of gewoon als verwenmomentje op een doordeweekse avond. Eén lepel en je bent verkocht!










