Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Geen oven nodig deze romige kersentaart met koekjesbodem maak je in 10 minuten klaar

Zin in een snelle, frisse en romige taart waarvoor je niet hoeft te bakken? Dan is deze Prinzenrol-taart perfect. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten maak je een indrukwekkend dessert waar jong en oud van smult. De combinatie van een knapperige koekjesbodem, romige vulling en frisse kersenlaag maakt dit tot een echte publiekslieveling. Ideaal voor feestjes of gewoon als verwenmoment bij de koffie.

Maak deze taart een dag van tevoren: dan is hij op z’n lekkerst!

Wat heb je nodig?

  • 1 rol koekjes met chocoladevulling (bijv. Prinzenrol of vergelijkbare koekjes)

  • 220 gram roomboter

  • 500 gram zure room of crème fraîche

  • 2 potten kersen op sap (zure kersen, uit pot)

  • 2 zakjes taartgelei (voor rode vruchten, bijv. Dr. Oetker rode taartgelei)

  • Ongeveer 500 ml van het kersensap

Zo maak je het

1. Maak de bodem

Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of stop ze in een diepvrieszak en rol eroverheen met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng die door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (bekleed met bakpapier) en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.

2. Voeg de romige laag toe

Verdeel de zure room gelijkmatig over de afgekoelde koekbodem. Deze romige laag hoeft niet gezoet te worden – de kersen en koekjes zorgen al voor voldoende smaak.

3. Verdeel de kersen

Laat de kersen goed uitlekken, maar vang het sap op. Verdeel de kersen gelijkmatig over de zure roomlaag.

4. Maak de taartgelei

Gebruik ongeveer 500 ml van het opgevangen kersensap om de taartgelei aan te maken. Volg de instructies op de verpakking (meestal sap met gelei mengen, aan de kook brengen en kort laten borrelen). Giet de hete gelei gelijkmatig over de kersenlaag.

5. Laat opstijven

Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht. Zo trekken alle smaken goed in en krijgt de taart een mooie stevige structuur.

Serveertip

Haal de taart uit de koelkast vlak voor het serveren. Snijd in mooie punten en serveer eventueel met een toefje slagroom of verse kersen. Ideaal bij de koffie of als zomers dessert.

Variaties

Je kunt deze taart ook maken met andere fruitsoorten zoals perziken, aardbeien of blauwe bessen. Gebruik dan de bijpassende kleur taartgelei. Een snufje vanille in de zure room is ook een heerlijke toevoeging!

Eet smakelijk! 🍰

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's