Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Zelfgemaakte Schokobananen in slechts 4 stappen beter dan van de bakker

In de wereld van zoete lekkernijen is de combinatie van chocolade en banaan een klassieker die nooit teleurstelt. Of het nu gaat om een snelle traktatie of een elegant dessert: schokobananen zijn altijd een schot in de roos. Je kent ze vast wel van de bakker, die perfect gedoopte chocoladebananen op een stokje – een romige, fruitige bite met een knapperige chocoladelaag.

Goed nieuws: je hoeft er niet voor naar de winkel, want je kunt deze heerlijke snack ook heel makkelijk zelf maken! Met slechts een paar ingrediënten en een beetje geduld tover je ze thuis op tafel. Dit recept laat je stap voor stap zien hoe jij zelf schokobananen maakt die net zo lekker zijn als van de bakker – of misschien zelfs nóg beter.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 rijpe bananen

  • 200 g pure chocolade (70% cacao voor extra diepte)

  • 100 g witte chocolade (optioneel, voor decoratie)

  • Houten ijsstokjes of satéprikkers

  • Bakpapier

  • Toppings naar keuze: gehakte noten, kokosrasp, sprinkles, etc.

Zo maak je ze

1. Voorbereiden van de chocolade
Breek de pure chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie of voorzichtig in de magnetron (30 seconden per keer, tussendoor goed roeren). Gebruik je ook witte chocolade voor decoratie? Smelt die dan apart, op dezelfde manier. Let goed op dat de chocolade niet verbrandt.

2. Bananen snijden en op stokjes steken
Schil de bananen en snijd ze in stukken van ongeveer 5 centimeter. Steek in elk stuk een houten stokje. Zo kun je ze makkelijk dippen én eten.

3. Even invriezen
Leg de bananen op een bakplaat met bakpapier en zet ze 30 minuten in de vriezer. Dit maakt ze steviger en helpt de chocolade straks sneller uitharden.

4. Bananen dippen in chocolade
Haal de bananen uit de vriezer en doop elk stuk volledig in de gesmolten pure chocolade. Gebruik eventueel een lepel om de chocolade gelijkmatig te verdelen. Laat de overtollige chocolade kort afdruipen.

5. Versieren (optioneel)
Leg de bedekte bananen terug op het bakpapier. Druppel wat witte chocolade over de bovenkant voor een mooi contrast, of strooi er toppings overheen zolang de chocolade nog zacht is.

6. Laten uitharden
Laat de schokobananen 10–15 minuten op kamertemperatuur rusten, of zet ze kort terug in de koelkast als je sneller resultaat wilt. Zodra de chocolade hard is, zijn ze klaar om te serveren.

Serveertip & bewaartip

Serveer ze als verrassend toetje bij een etentje, of bewaar ze in een luchtdichte doos in de vriezer voor een verfrissende snack op warme dagen. Laat ze dan wel even op temperatuur komen voor je ze eet – de smaak komt dan het best tot z’n recht.

Met dit simpele recept maak je in een handomdraai schokobananen zoals je die kent van de bakker, maar dan nét iets lekkerder. Perfect voor jong én oud, en ook nog eens leuk om samen met kinderen te maken. Smullen maar!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's