Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

In 50 minuten een heerlijke pruimentaart met 500g kwark en 400g verse pruimen

Ben je op zoek naar een simpel maar overheerlijk taartrecept dat iedereen zal verrassen? Dan is deze kwark-pruimentaart precies wat je zoekt! Met een royale hoeveelheid magere kwark en een knapperige kruimelbodem is deze taart niet alleen een lust voor het oog, maar ook een ware smaaksensatie. Je hoeft geen ervaren bakker te zijn om dit recept tot een succes te maken. Met een paar eenvoudige stappen zet je een onweerstaanbare taart op tafel waar iedereen om zal vragen.

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

  • 275 gram bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 125 gram suiker

  • 125 gram boter

Voor de vulling:

  • 400 gram pruimen

  • 100 gram boter (zacht)

  • 125 gram suiker

  • 2 middelgrote eieren

  • 500 gram magere kwark

  • 1 zakje vanillepuddingpoeder

  • 4 eetlepels citroensap

  • 1 eetlepel poedersuiker

Zo maak je het:

Begin met het deeg. Meng de bloem (hou één eetlepel apart), bakpoeder en suiker goed door elkaar. Smelt daarna de boter en giet deze bij het bloemmengsel. Kneed dit met de deeghaken tot grove kruimels.

Vet een springvorm van ongeveer 24 cm doorsnee in. Verdeel drie vierde van het kruimeldeeg over de bodem en druk het lichtjes aan. Vorm een opstaande rand van ongeveer 2 cm hoog. Zet de vorm afgedekt zo’n 30 minuten in de koelkast zodat het deeg kan opstijven.

Ondertussen was je de pruimen, verwijder je de pitten en snijd je het fruit in mooie partjes. Voor de vulling klop je de zachte boter samen met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door. Daarna meng je de kwark, het vanillepuddingpoeder en het citroensap erdoor tot je een glad mengsel hebt.

Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de kwarkvulling gelijkmatig over het deeg. Leg de pruimenpartjes netjes bovenop de vulling. Meng het overgebleven kruimeldeeg met de apart gehouden eetlepel bloem en strooi dit vooral langs de rand van de taart.

Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden (180 graden hetelucht) voor ongeveer 50 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin is. Laat de taart goed afkoelen voordat je deze met een laagje poedersuiker bestrooit voor een extra feestelijk effect.

Genieten geblazen

Deze kwark-pruimentaart is een perfecte combinatie van fris, romig en fruitig met een knapperige kruimelkorst. Of je nu een gezellig koffiemoment hebt of een dessert zoekt voor een diner, deze taart doet het altijd goed. Wedden dat je gasten om een tweede stukje vragen? Veel bakplezier en vooral: geniet ervan!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's