Heb je zin in een heerlijk romige taart, maar geen zin om te bakken of eindeloos in de keuken te staan? Dan is deze no-bake Lotus cheesecake precies wat je zoekt! Perfect voor warme dagen, of als je onverwachts gasten krijgt en toch iets spectaculairs op tafel wilt zetten. Deze taart combineert de zachte frisheid van roomkaas met de onweerstaanbare smaak van Lotus-speculoos. En het mooiste? Je hebt er geen oven voor nodig!
Deze cheesecake is makkelijk, snel en indrukwekkend lekker. Binnen 20 minuten heb je ‘m in elkaar gezet – de rest doet de koelkast voor je. Ideaal voor iedereen die dol is op zoet, maar het graag simpel houdt.

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
250 gram boterkoekjes (bijvoorbeeld Maria of Digestive)
100 gram ongezouten boter
Voor de vulling:
250 ml slagroom
1 zakje klopfix (sahnesteif) – optioneel maar helpt voor stevigheid
1 zakje vanillesuiker
500 gram roomkaas (bijv. MonChou of Philadelphia)
200 gram magere kwark
100 gram poedersuiker
Voor de topping:
Lotus Biscoff pasta (speculoospasta), licht verwarmd om te schenken
Eventueel: Lotus koekjes als decoratie

Zo maak je het:
Stap 1: De bodem
Begin met het bekleden van een springvorm (ca. 26 cm doorsnede) met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Verkruimel intussen de koekjes in een keukenmachine of met een deegroller in een afsluitbare zak. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een samenhangend mengsel.
Druk het mengsel stevig aan op de bodem van de springvorm met de bolle kant van een lepel. Zet dit in de koelkast zodat de bodem kan opstijven terwijl je de vulling maakt.
Stap 2: De romige vulling
Klop de slagroom met het zakje klopfix en de vanillesuiker tot stijve pieken. Meng in een aparte kom de roomkaas, kwark en poedersuiker tot een gladde massa. Spatel vervolgens voorzichtig de opgeklopte slagroom door het roomkaasmengsel tot het mooi luchtig is.
Giet deze romige vulling over de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart minimaal 4 uur (liefst een hele nacht) in de koelkast om goed op te stijven.

Stap 3: De finishing touch
Verwarm een paar eetlepels Lotus Biscoff pasta au bain-marie of een paar seconden in de magnetron tot deze vloeibaar is. Giet dit als topping over de opgesteven taart en verdeel gelijkmatig. Voor extra crunch en decoratie kun je er nog wat verkruimelde Lotus koekjes overheen strooien.
Serveer & geniet
Snijd de taart in mooie punten en serveer direct uit de koelkast. Hij is luchtig, romig en heeft die onweerstaanbare Lotus-smaak die je keer op keer wilt proeven.
Perfect voor feestjes, verjaardagen of gewoon als verwenmoment voor jezelf!










