Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Dit 1-pan gerecht met aardappels en Poolse worst wil je vanavond nog maken

Soms heb je gewoon zin in iets simpels, hartigs en vullends – en dit recept is daar het perfecte voorbeeld van. Denk aan goudbruin gebakken aardappeltjes, zacht gekarameliseerde uien en stukjes rokerige Poolse worst die samen een onweerstaanbare maaltijd vormen. Deze klassieker is niet alleen makkelijk te maken, maar ook veelzijdig: ideaal als stevig ontbijt, snelle lunch of warme avondmaaltijd.

Met slechts een paar ingrediënten tover je in een handomdraai een pan vol comfortfood op tafel. Het geheim? Even de aardappels voorkoken zodat ze lekker zacht zijn van binnen, maar knapperig worden aan de buitenkant. En als je een beetje geduld hebt, worden de uien heerlijk zoet en goudbruin – dat maakt dit gerecht zo verslavend lekker.

Ingrediënten (voor 3–4 personen)

  • 450 g gerookte Poolse worst (kielbasa), in plakjes of een soortgelijke Nederlandse variant

  • 4 middelgrote kruimige aardappels (zoals russet of bintje), geschild en in blokjes

  • 1 grote ui, in dunne ringen

  • 2 el olijfolie of roomboter

  • Zout en peper naar smaak

  • ½ tl gerookt paprikapoeder (optioneel, maar aanrader!)

  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Bereiding

1. Aardappels voorkoken:
Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de blokjes aardappel toe en kook ze 5–6 minuten tot ze net iets zachter worden. Giet af en laat even droogstomen.

2. Worst bakken:
Verhit 1 eetlepel olie of boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakjes worst 4–5 minuten tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Schep ze uit de pan en zet apart.

3. Aardappels en uien bakken:
Voeg de resterende olie of boter toe aan de pan. Doe de voorgekookte aardappelblokjes en ui erin. Kruid met zout, peper en eventueel wat gerookte paprika. Bak alles 10–12 minuten, roer af en toe, tot de aardappels goudbruin en krokant zijn en de uien gekarameliseerd zijn.

👉 Tip: Laat de aardappels af en toe een paar minuten met rust in de pan – zo worden ze extra knapperig!

4. Samenvoegen:
Doe de gebakken worst terug in de pan bij de aardappels en uien. Roer alles goed door en bak nog 2–3 minuten, zodat alles goed doorgewarmd is.

5. Serveren:
Schep op borden en garneer met verse peterselie. Lekker met een spiegelei erbij voor ontbijt of met een frisse salade als avondeten.

 Extra tip:

Voor een pittige twist kun je een snufje chilivlokken toevoegen of een beetje mosterd serveren aan de zijkant. Liever vegetarisch? Laat de worst weg en voeg paprika en champignons toe.

Dit gerecht is het soort simpele, hartige maaltijd waar je blij van wordt – en het hele huis ruikt er heerlijk door!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's