Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Zin in iets lekkers met weinig ingrediënten? Deze yoghurtcake maak je met 7 basics en in 1 uur

Op zoek naar een eenvoudige cake die altijd lukt, zonder ingewikkelde ingrediënten of technieken? Deze zachte yoghurtcake is precies wat je nodig hebt. Hij is luchtig, zacht van binnen en heerlijk smeuïg – perfect voor bij de koffie, als snel ontbijt of als traktatie in de lunchtrommel. En het mooiste? Je gebruikt gewoon het yoghurtpotje om alles af te meten. Geen gedoe met weegschalen!

Wat heb je nodig?

  • 1 potje natuuryoghurt (125 g)

  • 3 eieren

  • 2 potjes suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 potje zonnebloem- of koolzaadolie

  • 3 potjes bloem

  • 1 zakje bakpoeder (of 1 tl bicarbonaat)

  • Een snufje zout

  • Geraspte citroen- of sinaasappelschil (optioneel, voor extra frisheid)

Zo maak je deze luchtige klassieker

1. Voorbereiding van de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem, of gebruik bakpapier om plakken te voorkomen.

2. Meng de natte ingrediënten
Giet het potje yoghurt in een grote kom. Gebruik ditzelfde potje om de overige ingrediënten af te meten. Voeg de eieren, suiker, vanillesuiker en olie toe. Klop het geheel goed door tot je een glad en licht schuimig mengsel hebt.

3. Voeg de droge ingrediënten toe
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een aparte kom. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het natte mengsel en roer rustig door tot je een egaal beslag krijgt. Voeg nu eventueel de geraspte schil van een citroen of sinaasappel toe voor een frisse touch.

4. Bakken maar!
Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de cake in het midden van de oven en bak hem in 35 à 40 minuten goudbruin. Prik met een mes of satéprikker in het midden: komt deze er schoon uit, dan is je cake gaar. Wordt de bovenkant te snel bruin? Dek hem dan af met een stukje aluminiumfolie.

5. Laat even rusten
Laat de cake na het bakken zo’n 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal hem daarna voorzichtig uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Extra tips

  • Variatie nodig? Voeg stukjes appel, peer, blauwe bessen of gehakte noten toe aan het beslag.

  • Liever een glazuurlaagje? Meng poedersuiker met een paar druppels citroen- of sinaasappelsap en sprenkel het over de afgekoelde cake.

  • Bewaren of invriezen? In een luchtdichte trommel blijft de cake 3 tot 4 dagen vers. Of vries plakjes in voor later.

Tot slot

Deze yoghurtcake is hét voorbeeld van hoe simpel en lekker bakken kan zijn. Geen fancy technieken of lange ingrediëntenlijsten – gewoon roeren, bakken en genieten. Ideaal voor drukke dagen, onverwacht bezoek of als je gewoon trek hebt in iets lekkers. Eén ding is zeker: deze cake maak je vaker!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's