Ben je toe aan een zoete traktatie die eruitziet alsof ’ie uit een luxe patisserie komt, maar gewoon in je eigen keuken te maken is? Deze heerlijke aardbeibeignets zijn luchtige, goudbruin gebakken donuts gevuld met opgeklopte slagroom en verse aardbeien. Romig, fruitig en knapperig tegelijk – een perfect dessert of zoete snack voor elk moment van de dag. Ideaal voor een brunch, verjaardag of als extraatje bij de koffie.

 Wat heb je nodig? (voor 8 stuks)

Voor het deeg:

  • 300 g tarwebloem

  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)

  • 120 ml lauwwarme melk

  • 40 g kristalsuiker

  • 1 ei

  • 40 g zachte boter

  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom

  • 2 el poedersuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 200 g verse aardbeien, in plakjes

Om te bakken en af te werken:

  • Zonnebloemolie of frituurolie

  • Extra poedersuiker om te bestuiven

 Zo maak je ze

Stap 1: Het deeg voorbereiden
Meng de bloem met de gist en suiker in een grote mengkom. Voeg daarna de lauwwarme melk, het ei, de boter en een snuf zout toe. Kneed het geheel tot een glad en soepel deeg – dit duurt ongeveer 10 minuten met de hand (of 5 minuten met een keukenmachine). Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het op een warme plek een uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.

Stap 2: Vorm de beignets
Rol het gerezen deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 2 cm. Steek er met een glas (ongeveer 8 cm doorsnee) ronde vormen uit. Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier, dek ze losjes af en laat ze nog 20 minuten rusten.

Stap 3: Frituren tot goudbruin
Verhit in een diepe pan de olie tot 170°C. Frituur de beignets in kleine porties, ongeveer 2 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en volledig afkoelen voordat je ze vult.

Stap 4: De vulling maken
Klop de slagroom samen met de poedersuiker en vanillesuiker stijf. Snijd de afgekoelde donuts horizontaal open – niet helemaal door, zodat je ze als een soort ‘broodje’ kunt vullen. Schep er een flinke lepel slagroom in en leg er plakjes aardbei bovenop.

Stap 5: Afwerken en serveren
Bestrooi de gevulde beignets royaal met poedersuiker en serveer direct voor het lekkerste resultaat.

Tijdschema

  • Voorbereiding: 25 minuten

  • Rijzen: 1 uur

  • Bakken: 15 minuten

  • Totaal: ± 1 uur en 40 minuten

  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

  • Porties: 8 stuks

  • Calorieën: Ongeveer 290 kcal per stuk

Serveertip: Serveer de aardbeibeignets met een kopje koffie of thee, of als luxe dessert met een bolletje vanille-ijs. Ook heerlijk met blauwe bessen of frambozen als variatie!

Laat je gasten denken dat je uren in de keuken hebt gestaan – alleen jij weet hoe makkelijk dit recept eigenlijk is 😉.

Zelf meloencello maken is ook lekker zie recept meloencello