Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Zomerse aardappelsalade in romige saus met verse bieslook

Aardappelsalade is zo’n klassieker die eigenlijk altijd goed is. Of je nu een zomerse barbecue organiseert, een picknick in het park houdt of gewoon een frisse, stevige salade zoekt voor bij de lunch: een goede aardappelsalade stelt nooit teleur. Het geheim zit ‘m in de eenvoud — maar dan wel met nét dat beetje extra. In dit recept combineren we kruimige aardappelen met een zachte, romige saus, frisse ingrediënten én een royale topping van fijngehakte bieslook. Het resultaat? Een heerlijke aardappelsalade met een volle smaak, die toch licht aanvoelt en perfect in balans is. Deze salade is lauwwarm al verrukkelijk, maar ook gekoeld de volgende dag blijft hij superlekker.

Het mooiste is: je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig, en je kunt hem makkelijk van tevoren maken. Handig als je gasten krijgt of je meal-prep wilt doen. Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kg vastkokende aardappelen (zoals Nicola of Charlotte)

  • 4 el volle mayonaise

  • 2 el crème fraîche of zure room

  • 2 tl mosterd (liefst grove mosterd)

  • 1 el witte wijnazijn of citroensap

  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd

  • 3 augurken, in kleine blokjes gesneden

  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt (optioneel, voor extra crunch)

  • 3 el verse bieslook, fijngehakt

  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen:
    Schil de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken. Kook ze in licht gezouten water tot ze net gaar zijn (ongeveer 15–18 minuten). Prik met een vork om te testen. Laat ze goed uitlekken en even afkoelen — lauwwarm werkt het beste om de smaken in de dressing op te nemen.

  2. Maak de romige dressing:
    Meng in een grote kom de mayonaise, crème fraîche, mosterd, witte wijnazijn, zout en peper. Roer tot een gladde saus. Voeg vervolgens de rode ui, augurk en eventueel bleekselderij toe voor wat extra beet.

  3. Meng alles samen:
    Voeg de lauwwarme aardappelen toe aan de dressing en schep voorzichtig om zodat de aardappelen goed bedekt zijn, maar niet uit elkaar vallen. Laat de salade minimaal 30 minuten rusten in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.

  4. Tijd voor de finishing touch:
    Net voor het serveren, strooi je de fijngehakte bieslook royaal over de salade. Dat ziet er niet alleen fris uit, het geeft ook die karakteristieke, subtiele uiensmaak die perfect past bij de romige basis.

Serveertip

Deze aardappelsalade smaakt heerlijk bij gegrild vlees, vis of vegetarische gerechten. Ook lekker met een stukje stokbrood of op een blaadje kropsla voor een frisse bite.

Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke, huisgemaakte aardappelsalade op tafel die je gasten gegarandeerd doet terugkomen voor een tweede portie!

Smakelijk eten!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's