Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Zomerse aubergineschotel met tomaat en mozzarella

Wie denkt dat aubergine saai of bitter is, heeft dit heerlijke gerecht nog niet geprobeerd. Deze veelzijdige groente, met zijn zachte textuur en milde smaak, is een absolute ster in de mediterrane keuken. In deze aubergineschotel combineren we lagen sappige tomaten, romige mozzarella en rijke tomatensaus met goudbruin geroosterde aubergineplakken. Het resultaat? Een hartverwarmende ovenschotel vol smaak, kleur en comfort – perfect voor een doordeweekse avond of als bijgerecht bij een zomerse tafel vol lekkers.

Of je nu vegetariër bent of gewoon eens wat minder vlees wilt eten, deze aubergineschotel bewijst dat groente ook de hoofdrol kan spelen. En als bonus geef ik je twee extra variaties mee: auberginerolletjes met ricotta-spinazievulling en gegrilde aubergine met Parmezaan. Zo kun je eindeloos variëren met deze prachtige paarse groente!

Basisrecept: Aubergineschotel met tomaat en mozzarella

Ingrediënten:

  • 2-3 aubergines

  • 3 rijpe tomaten, in plakjes

  • 200 g mozzarella, in plakken

  • Tomatensaus naar keuze (bijvoorbeeld Napolitaanse saus)

  • Geraspte Parmigiano Reggiano

  • Olijfolie

  • Provençaalse kruiden

  • Zout

  • Verse peterselie, ter garnering

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de aubergines:
    Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi ze met wat zout en laat ze 20 minuten rusten op keukenpapier om overtollig vocht en eventuele bitterheid te verwijderen. Spoel ze daarna kort af en dep goed droog.

  2. Opbouwen van de schotel:
    Vet een ovenschaal licht in met olijfolie. Leg afwisselend plakken aubergine, tomaat en mozzarella in laagjes in de schaal. Lepel hier en daar wat tomatensaus over de lagen en strooi er Provençaalse kruiden en geraspte Parmezaanse kaas overheen.

  1. Bakken:
    Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) en bak ongeveer 30-40 minuten, tot de aubergine zacht is en de bovenkant mooi goudbruin kleurt.

  2. Serveren:
    Haal uit de oven, laat even rusten en garneer met verse peterselie. Heerlijk met een stuk brood of een frisse salade!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's