Deze Delish Chocoladetaart is een ware droom voor elke zoetekauw. Met zachte biscuitlagen, een romige vulling van pure chocolade en een glanzende ganache als topping, is dit dessert het toppunt van verwennerij. In dit recept nemen we je stap voor stap mee om deze hemelse taart zelf te maken.
Ingrediënten
Voor de biscuit:
2 eieren
250 g kristalsuiker
280 ml melk
60 ml plantaardige olie
60 g zachte boter
240 g cakemeel
55 g cacaopoeder
10 g bakingsoda (natriumbicarbonaat)
3 g zout
12 ml azijn
Voor de vulling:
340 ml slagroom
120 g pure chocolade (min. 70% cacao)
Voor de glazuur:
80 g pure chocolade
100 ml warme slagroom
Voor de afwerking:
Chocoladestrooisel of krullen
Bereidingswijze
1. De chocoladevulling:
Verwarm de slagroom tot net niet kokend. Giet deze over de gehakte pure chocolade in een hittebestendige kom. Laat even staan en roer tot een gladde, glanzende ganache ontstaat. Laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en klop het daarna luchtig met een mixer. Zet opzij.
2. De biscuitbodem:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm in (± 22 cm doorsnede) en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng in een grote kom de droge ingrediënten: cakemeel, cacao, suiker, zout en bakingsoda. Voeg de melk, olie, boter en eieren toe. Mix dit tot een glad beslag. Als laatste voeg je de azijn toe en meng je nog even kort.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake 20–25 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen en snijd de cake horizontaal in drie gelijke lagen.
3. De taart opbouwen:
Plaats de eerste laag biscuit terug in de springvorm. Smeer er een royale laag van de chocoladevulling op. Herhaal dit met de volgende twee lagen. Bewaar een beetje vulling voor de zijkanten.
Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
4. De glazuurlaag:
Verwarm 100 ml slagroom en giet dit over 80 g fijngehakte chocolade. Roer tot een glanzende ganache ontstaat. Laat iets afkoelen en giet dit over de opgesteven taart. Laat het mooi uitlopen over de randen.
5. Afwerken:
Haal de taart uit de springvorm. Bestrijk de zijkanten met de achtergehouden vulling en druk er chocoladestrooisel tegenaan. Laat nog even opstijven in de koelkast.
Serveren en genieten
Snijd de taart aan en bewonder de mooie lagen. De combinatie van luchtige biscuit, romige vulling en intense chocoladesmaak maakt deze Delish Chocoladetaart onweerstaanbaar.
Eet smakelijk!