Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Maak deze luxe Dubai reep in een handomdraai met slechts 4 ingrediënten

Hallo allemaal! Vandaag duiken we de keuken in voor een heerlijk makkelijk recept dat je snel verrast. Met slechts vier ingrediënten maak je een luxe snack die niet alleen geweldig smaakt, maar er ook prachtig uitziet. Perfect bij de koffie, als zoet tussendoortje of gewoon lekker om jezelf te trakteren. De combinatie van knapperige kadayif, romige pistachecrème en zachte melkchocolade is echt onweerstaanbaar!

Wat heb je nodig?

  • 200 g melkchocolade van goede kwaliteit, in stukjes

  • 30 g ongezouten boter (plus eventueel een beetje extra om de kadayif te bakken)

  • 100 g kadayif (dat fijne deegdraden zijn, ook wel engelenhaar genoemd)

  • 130 g pistachecrème (zelfgemaakt of kant-en-klaar)

Tip: Voor een extra crunch en smaak kun je nog een snufje zeezout en wat gehakte pistachenootjes toevoegen.

Benodigdheden:

  • Koekenpan met anti-aanbaklaag

  • Steelpan en hittebestendige kom (voor au bain-marie) of magnetronbestendige kom

  • Spatel

  • Kleine ovenschaal of bakvorm (15×15 cm is ideaal), bekleed met bakpapier

Zo maak je het:

1. Kadayif krokant bakken
Trek de kadayif voorzichtig uit elkaar en knip ze in stukjes van zo’n 2-3 cm. Smelt een klein klontje boter in een koekenpan en bak de kadayif op middelhoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn, dit duurt zo’n 5-8 minuten. Blijf goed roeren, zodat ze niet verbranden. Laat daarna afkoelen.

2. Chocolade smelten
Smelt de melkchocolade samen met de boter au bain-marie of voorzichtig in de magnetron. Roer regelmatig door tot het een mooie, gladde massa is.

3. Laagjes maken
Giet ongeveer de helft van de gesmolten chocolade in de vorm en verdeel dit netjes over de bodem. Zet kort in de koelkast zodat het iets steviger wordt. Meng intussen de afgekoelde kadayif met de pistachecrème en verdeel dit mengsel over de chocolade. Giet de rest van de chocolade eroverheen en strijk mooi glad. Bestrooi eventueel met zeezout en pistachenoten.

4. Koelen en snijden
Zet alles minstens 2 uur in de koelkast, maar liever nog langer of een nachtje, zodat de chocolade helemaal hard wordt. Haal uit de vorm, snijd in repen of blokjes en genieten maar!

Extra tips & variaties:

  • Liever pure of witte chocolade? Geen probleem, dat kan ook!

  • Vervang pistachecrème eens door hazelnoot- of amandelpasta voor een andere smaak.

  • Voeg wat gedroogd fruit toe aan het kadayifmengsel voor een fruitige twist.

  • Een snufje kardemom of kaneel geeft een heerlijk oosters tintje.

  • Zelf pistachecrème maken? Maal pistachenoten met wat olie en poedersuiker tot een smeuïge pasta.

Bewaren:

Bewaar je chocolade in een afgesloten bak in de koelkast. Ze blijven zo zo’n week goed, als ze dat al halen! Haal ze voor het serveren even uit de koelkast zodat ze iets zachter worden.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast worden van deze Dubai chocolade als ik! Laat vooral weten wat je ervan vindt en deel je creaties. Eet smakelijk!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's