Op zoek naar een eenvoudig, hartig en toch verrassend gerecht dat je zonder stress op tafel zet? Dan is dit recept precies wat je nodig hebt! Met kippendijen die heerlijk gekruid en sappig uit de oven komen, goudbruin geroosterde groenten vol smaak en een romige zure roomsaus als finishing touch, is dit zo’n gerecht waar je van blijft opscheppen. En het beste? Alles kan tegelijk in de oven. Makkelijk, snel en zó lekker.

Wat heb je nodig?
Voor de kippendijen:
4 kippendijen (met vel en bot voor extra smaak)
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm
Zout en peper naar smaak
1 citroen, in plakjes

Voor de groenten:
500 g aardappelen, in blokjes
2 wortels, in plakjes
1 courgette, in schijfjes
1 rode paprika, in reepjes
200 g champignons, in vieren
1 grote ui, in ringen
2 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor de romige saus:
200 g Schmand (of zure room)
100 ml room
2 el verse bieslook, fijngehakt
Zout en peper

Aan de slag!
1. Kippendijen marineren:
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng olijfolie met knoflook, paprikapoeder, tijm, zout en peper. Wrijf de kippendijen royaal in en leg ze in een ovenschaal. Beleg met schijfjes citroen voor een frisse twist.
2. Groenten voorbereiden:
Meng de aardappelen, wortels, courgette, paprika, champignons en ui met olijfolie, zout en peper. Verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 30 minuten in de oven. Schep halverwege om voor een mooie, egale garing.
3. Romige saus maken:
Meng in een kom de Schmand met room, bieslook, zout en peper. Zet koel tot gebruik.
4. Alles samenbrengen:
Voeg de geroosterde groenten toe aan de ovenschaal bij de kippendijen of laat ze apart. Lepel de romige saus eroverheen of serveer los erbij. Zet nog 15–20 minuten in de oven tot alles goudbruin en gaar is.
Serveer & geniet
Verdeel de kippendijen en groenten over de borden en garneer met wat extra bieslook. Serveer met een frisse salade of een stuk rustiek brood om in de saus te dippen.
Tip: Dit gerecht is ook heerlijk met zoete aardappel, broccoli of een snufje chili voor extra pit. Eet smakelijk!










