Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Romige spinazieschotel met feta en mozzarella klaar in 30 minuten

Spinazie is zo’n groente die eigenlijk altijd wel lekker en gezond is, en je kunt er eindeloos mee variëren. Een perfecte manier om deze groene krachtpatser in een gerecht te verwerken, is in een hartige spinazieschotel. Dit recept is eenvoudig, voedzaam en zit boordevol smaak. Of je nu een snelle lunch zoekt of een smaakvolle bijgerecht voor het avondeten, deze spinazieschotel is altijd een succes.

Ingrediënten

  • 500 gram verse spinazie

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 3 eieren

  • 120 ml melk

  • 150 gram bloem

  • 200 gram feta

  • 100 gram mozzarella

  • Olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Chilipeper (optioneel)

  • Verse peterselie, geraspt

Zo maak je het

Begin met het voorbereiden van de spinazie. Was de blaadjes goed en snijd ze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de gesneden ui en de fijngehakte knoflook tot ze glazig en geurig zijn. Voeg dan de spinazie toe en bak dit mengsel al roerend gedurende ongeveer vijf minuten tot de spinazie geslonken is en het vocht grotendeels verdampt.

Ondertussen klop je in een grote kom de eieren los met de melk. Dit vormt straks de basis van het beslag. Voeg hier de bloem aan toe en meng goed door tot een glad mengsel zonder klontjes ontstaat. Breng het geheel op smaak met zout, peper en eventueel een beetje chilipeper als je van een lichte pittige toets houdt.

Vervolgens voeg je de gebakken spinazie, samen met de uitgebakken ui en knoflook, toe aan het beslag. Ook de verkruimelde feta en de fijngehakte verse peterselie mogen erbij. Roer alles goed door elkaar zodat de smaken mooi mengen.

Vet een bakplaat of ovenschaal licht in met olijfolie en giet het spinaziemengsel erin. Verdeel de plakjes mozzarella over de bovenkant van de schotel. Dit zorgt straks voor een heerlijke romige en goudbruine korst.

Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak het geheel in ongeveer 25 minuten gaar. De spinazieschotel moet stevig zijn en de mozzarella mooi gesmolten en licht gebruind.

Serveeradvies

Deze spinazieschotel is heerlijk als lichte lunch met een frisse salade erbij, bijvoorbeeld een simpele tomatensalade of een salade met rucola en citroendressing. Ook als bijgerecht bij de avondmaaltijd past hij perfect, bijvoorbeeld naast gegrilde kip of een stuk zalm.

Tips voor variatie

  • Vervang de feta eens door geitenkaas voor een iets zachtere smaak.

  • Voeg wat pijnboompitten toe voor een lekkere bite.

  • Voor een extra kruidige variant kun je wat nootmuskaat toevoegen aan het beslag.

  • Houd je van spicy? Strooi dan wat chilivlokken over de mozzarella voordat je de schotel in de oven zet.

Deze spinazieschotel is niet alleen een smakelijke manier om meer groenten binnen te krijgen, maar ook een echte smaakmaker die iedereen zal waarderen. Eenvoudig te maken, gezond en ideaal voor elke dag van de week! Probeer het eens uit en geniet van dit heerlijke, voedzame gerecht.

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's