Ben jij iemand die ’s ochtends weinig tijd heeft, maar toch iets voedzaams en lekkers op tafel wil zetten? Dan zijn deze ovengebakken ontbijtsandwiches jouw nieuwe favoriete start van de dag. Ze zijn heerlijk knapperig, lekker romig, boordevol smaak én in slechts een kwartier klaar. Ideaal voor drukke ochtenden, een gezellige brunch of zelfs als hartige snack voor onderweg.
Deze sandwiches combineren luchtig ei, gesmolten kaas, verse groenten en knapperig brood tot een warm en vullend ontbijtje. En het beste? Je hebt amper pannen nodig en de oven doet het meeste werk voor je.

Ingrediënten (voor 4 sandwiches)
8 sneetjes brood (wit, volkoren of zuurdesem)
3 eieren
150 g geraspte kaas (jong belegen, cheddar of mozzarella)
½ rode paprika, in kleine blokjes
2 bosuitjes of 1 kleine ui, fijngehakt
Zout & peper naar smaak
Boter of olie om in te vetten
Optioneel:
4 plakjes ham, spek of gerookte zalm
Snufje chilivlokken of paprikapoeder
Verse peterselie of bieslook voor garnering

Zo Maak Je Ze:
1. Verwarm de oven voor
Zet de oven op 200°C (boven-/onderwarmte). Leg een vel bakpapier op je bakplaat en vet dit licht in met een beetje boter of olie.
2. Klop het eimengsel los
Klop de eieren los in een kom en voeg zout, peper, fijngehakte paprika en lente-ui toe. Wil je extra pit? Voeg dan een snufje chilivlokken of paprikapoeder toe.
3. Bouw de sandwiches op
Leg vier sneetjes brood op de bakplaat. Beleg met een plakje ham of spek (optioneel) en een handje geraspte kaas. Leg hierop een tweede sneetje brood en druk zachtjes aan.
4. Topping erop
Schep het eimengsel voorzichtig over de bovenkant van de sandwiches. Verdeel het gelijkmatig, zodat elke sandwich bedekt is. Strooi er eventueel nog wat extra kaas overheen voor een goudbruine, krokante korst.
5. Bakken maar!
Bak de sandwiches 8 tot 10 minuten in het midden van de oven. Het ei moet gestold zijn en de kaas mag gerust een beetje bubbelen en goudbruin worden.
6. Serveer warm
Laat de sandwiches 1-2 minuutjes afkoelen en serveer warm. Ze zijn heerlijk met ketchup, yoghurtdip, avocado of een likje pesto. Ook lekker met een glas versgeperst sap of thee.
Tips & Variaties
Vegetarisch? Laat vlees weg en voeg extra groenten toe zoals spinazie, champignons of maïs.
Lactosevrij? Gebruik lactosevrije kaas en plantaardige melk of eivervanger.
Extra vullend? Voeg wat plakjes gekookte aardappel of avocado toe binnenin.
Voor kids: Maak mini-sandwiches met klein casinobrood en laat ze hun eigen toppings kiezen.

Waarom Je Deze Sandwiches Gaat Bewaren
✔️ Ze zijn snel klaar (minder dan 15 minuten!)
✔️ Ze vragen weinig voorbereiding
✔️ Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten
✔️ Ideaal om vooraf te maken en opnieuw op te warmen
✔️ Kindvriendelijk én geschikt voor grote eters
Of je nu een luie zondag hebt of je ontbijt op de fiets opeet: deze ovengebakken ontbijtsandwiches zijn een hit. Geef er je eigen draai aan en geniet van een warme, knapperige start van je dag – zonder gedoe










