Op zoek naar een ovengerecht dat iedereen aan tafel gelukkig maakt? Deze spaghetti ovenschotel met gehakt, groenten en kaassaus is een echte allemansvriend. Met een combinatie van sappig rundergehakt, zachte spaghetti, kleurrijke groenten en een romige laag kaas is dit hét recept voor gezellige etentjes of een warme doordeweekse maaltijd.
🛒 Ingrediënten (voor 6 personen)
Voor de ovenschotel:
-
200 g spaghetti
-
400 g rundergehakt
-
1 ui, fijngehakt
-
1 teentje knoflook, fijngehakt
-
1 wortel, geraspt
-
½ paprika, in blokjes gesneden
-
1 tomaat, fijngehakt
-
2 el plantaardige olie
-
2-3 stengels lente-ui, fijngesneden
-
4 eieren
-
450 ml melk
-
½ tl gerookte paprika
-
Zout en peper naar smaak
Voor de kaassaus:
-
50 g boter
-
4 el bloem
-
450 ml melk
-
100 g geraspte kaas
👩🍳 Zo maak je het:
1. Kook de spaghetti
-
Breng een grote pan water met wat zout aan de kook.
-
Kook de spaghetti al dente volgens de verpakking.
-
Giet af en zet opzij.
2. Bak het gehakt en de groenten
-
Verhit de olie in een grote koekenpan.
-
Fruit de ui glazig en voeg dan de knoflook toe.
-
Doe het gehakt erbij en bak rul en goudbruin.
-
Voeg de geraspte wortel, paprika en tomaat toe.
-
Breng op smaak met zout, peper en gerookte paprika.
-
Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
3. Klop het eimengsel
-
Meng in een grote kom de eieren, lente-ui en melk tot een glad mengsel.
4. Maak de kaassaus
-
Smelt de boter in een pannetje.
-
Roer de bloem erdoor en kook al roerend 1 minuut.
-
Giet beetje bij beetje de melk erbij en klop tot een dikke saus.
-
Haal van het vuur en roer de kaas erdoor.
5. Stel de ovenschotel samen
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng in een grote schaal de spaghetti met het gehaktmengsel.
-
Schep het geheel in een ingevette ovenschaal.
-
Giet het eimengsel eroverheen.
-
Bedek met de kaassaus.
6. Bakken maar!
-
Bak de ovenschotel 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin en stevig is.