Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Zo maak je thuis de lekkerste Pasta Carbonara beter dan in het restaurant

Pasta Carbonara is een echte klassieker uit Italië die met zijn romige saus en hartige smaken bij iedereen in de smaak valt. Maar wat als je die geliefde carbonara eens een frisse twist geeft? Deze versie met champignons zorgt voor een extra smaaklaag én een lekkere bite. Perfect voor een doordeweekse maaltijd die toch een beetje speciaal voelt. Pak een goede fles wijn erbij, zet wat muziek aan en geniet van deze simpele, maar oh-zo-lekkere pasta!

Ingrediënten:

  • 300 gram spaghetti

  • 150 gram champignons, in plakjes

  • 150 gram spekblokjes

  • 2 grote eieren

  • 100 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 50 ml slagroom (optioneel, voor een extra romige saus)

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse peterselie, fijngehakt (voor de garnering)

Bereiding:

Begin met het koken van de spaghetti in ruim gezouten water. Kook de pasta volgens de verpakking tot hij beetgaar is, ofwel “al dente”. Schep een kopje van het pasta-kookwater uit de pan en giet de rest af. Dit kookwater heb je straks nodig om de saus perfect smeuïg te maken.

Ondertussen verhit je een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak ze tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. De geur die nu vrijkomt maakt je al hongerig! Voeg daarna de plakjes champignons en de fijngehakte knoflook toe. Bak dit mee totdat de champignons zacht en licht goudbruin zijn, zo’n 5 tot 7 minuten. Dit geeft een lekkere aardse smaak aan het gerecht.

In een aparte kom klop je de eieren samen met de geraspte Parmezaanse kaas. Wil je het extra romig maken? Voeg dan ook de slagroom toe. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en flink wat zwarte peper.

Wanneer de pasta klaar is, doe je deze meteen bij het spek en de champignons in de pan. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken zich goed vermengen. Haal dan de pan van het vuur en giet snel het eimengsel erbij. Roer meteen stevig door de warme pasta zodat de eieren niet gaan stollen, maar juist een romige saus vormen die zich als een deken om elke sliert legt. Lijkt de saus te dik? Voeg dan beetje bij beetje wat van het bewaarde kookwater toe tot je de perfecte consistentie hebt.

Serveer de pasta direct en strooi er royaal verse peterselie en nog wat extra Parmezaanse kaas overheen. Dit geeft niet alleen kleur, maar ook net dat extra smaakaccent.

Variatietips:

  • Voor een pittige kick kun je wat chili vlokken door de saus mengen.

  • Vervang de spekblokjes door pancetta voor een authentiekere Italiaanse smaak.

  • Voeg wat erwtjes of spinazie toe voor een frisgroene touch.

  • Wil je een vegan variant? Gebruik plantaardige spekstukjes, vegan Parmezaanse kaas en plantaardige room.

Deze romige pasta carbonara met champignons is snel gemaakt, vol van smaak en perfect om jezelf (en eventueel je gasten) te verwennen. Buon appetito!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's