Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Zo maak je in 20 minuten deze knapperige kaas kruiden croissants uit de oven

Er zijn van die recepten die je meteen opslaat na de eerste hap – dit is er zo één. Stel je voor: geurige, goudbruin gebakken croissants, van buiten knapperig en van binnen romig gevuld met kruidige roomkaas en gesmolten Gruyère. Het klinkt misschien als iets voor een zondagsbrunch in een Frans café, maar jij maakt het gewoon thuis, met kant-en-klaar croissantdeeg en een handvol verse ingrediënten.

Deze gevulde croissants met kruiden en kaas zijn ideaal voor een hartig ontbijt, een feestelijke brunch of gewoon als warme snack tussendoor. Ze zijn snel klaar, makkelijk te maken en je hebt er geen gekke keukenmachines voor nodig – enkel een oven, een kom en een bakplaat. Laten we snel beginnen!

Ingrediënten (voor 8 croissants)

  • 1 blik croissantdeeg uit de supermarkt (8 stuks)

  • 100 g geraspte Gruyère (of Emmentaler)

  • 100 g roomkaas (op kamertemperatuur)

  • 2 el verse bieslook, fijngehakt

  • 2 el verse peterselie, fijngehakt

  • 1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken)

  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat
Verwarm je oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte). Leg een vel bakpapier op een bakplaat zodat de croissants straks niet blijven plakken.

2. Maak de vulling
Doe de roomkaas in een kom en voeg de geraspte Gruyère, bieslook en peterselie toe. Breng op smaak met een snufje zout en wat versgemalen peper. Meng alles goed door tot je een smeuïg geheel hebt.

3. Vul de croissants
Rol het croissantdeeg uit en scheur of snijd het in de aangegeven driehoeken. Schep op elk driehoekje een flinke theelepel van de kaas-kruidenvulling, vlakbij de brede kant.

4. Rol ze op en leg ze klaar
Rol het deeg op tot een croissant, beginnend aan de brede kant. Leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat, zodat ze niet openrollen tijdens het bakken.

5. Bestrijk met ei en bak goudbruin
Bestrijk de bovenkant van elke croissant met het losgeklopte ei – hierdoor worden ze mooi glanzend en goudbruin in de oven.
Bak de croissants in het midden van de oven voor ongeveer 12–15 minuten, of tot ze luchtig gerezen en goudbruin zijn.

6. Even laten afkoelen en… genieten maar!
Laat ze kort afkoelen op de bakplaat (de vulling is heet!). Serveer ze warm, eventueel met wat extra verse kruiden erover gestrooid.

Tip

Je kunt eindeloos variëren met de vulling: voeg wat knoflookpoeder toe voor extra pit, of een paar stukjes zongedroogde tomaat of ham voor een mediterraanse twist. Ook lekker als borrelhapje met een glaasje wijn erbij!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's