Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Mals stoofvlees in een handomdraai zo simpel kan het zijn makkelijk recept voor doordeweeks

Er zijn van die gerechten die niet alleen je maag vullen, maar ook je ziel verwarmen. Deze klassieke rundergoulash – langzaam gestoofd, diep van smaak en heerlijk kruidig – is daar een perfect voorbeeld van. Het is geen gerecht dat je even snel tussendoor maakt, maar juist een maaltijd waar tijd en liefde in mogen zitten. Want eerlijk is eerlijk: het geheim van een goede goulash zit niet in ingewikkelde technieken, maar in geduld.

Oorspronkelijk afkomstig uit Hongarije, is goulash inmiddels geliefd in keukens over heel Europa. Elke streek heeft zijn eigen variatie, maar dit recept blijft dicht bij de traditionele aanpak, met veel uien, een royale lepel paprikapoeder en rundvlees dat zo zacht wordt dat het uit elkaar valt.

Ingrediënten voor 4–6 personen

  • 1 kg rundergoulash (bij voorkeur sukadelappen of runderschenkel)

  • 800 g uien

  • 4 teentjes knoflook

  • 1 theelepel gemalen karwijzaad (kümmel)

  • 1 eetlepel gedroogde majoraan

  • 4 eetlepels paprikapoeder (zoet)

  • 1 eetlepel azijn (bijv. witte wijnazijn)

  • 1 theelepel tomatenpuree

  • Zout en versgemalen zwarte peper

  • Olie of reuzel om in te bakken

  • Eventueel runderbouillon of water

Bereiding: neem de tijd, en je krijgt er veel voor terug

  1. Voorbereiden:
    Pel de uien en snijd ze grof. Snijd het rundvlees in grove, gelijke stukken. Verhit in een ruime pan wat olie of reuzel en bak de uien op laag vuur langzaam bruin – dit duurt zeker 30–40 minuten. Hoe donkerder (maar niet verbrand!), hoe dieper de smaak.

  2. Puur uienkracht:
    Haal de pan van het vuur en pureer de gebruinde uien met een staafmixer tot een gladde massa. Dit zorgt voor de unieke, fluweelachtige structuur van de saus.

  3. Kruiden en aroma’s:
    Voeg de fijngehakte knoflook, karwijzaad, majoraan, paprikapoeder, tomatenpuree en azijn toe. Roer goed door en blus af met een klein scheutje water. Laat dit mengsel op laag vuur een halfuur inkoken zodat de smaken zich goed ontwikkelen.

  4. Vlees erbij, dan sudderen:
    Voeg nu pas het vlees toe. Giet er een beetje bouillon of water bij – net genoeg zodat het vlees níet helemaal onderstaat. Kruid met zout en peper. Laat het geheel nu minstens 2 tot 3 uur op laag vuur sudderen.

  5. De perfecte goulash:
    Het eindresultaat moet een dikke, donkerbruin-rode saus zijn met een mooie vettige glans bovenop. Het vlees hoort boterzacht te zijn en de smaken krachtig maar rond.

Serveertip en bewaarsuggestie

Serveer deze goulash met gekookte aardappelen, knapperig brood of een romige aardappelpuree. Ook lekker met noedels of spätzle. De smaken worden zelfs nóg beter als je de goulash een dag van tevoren maakt – ideaal om in te vriezen of te bewaren voor later.

Tip: Schrijf dit recept op of sla het ergens op, want de kans is groot dat je het vaker wilt maken.

Smakelijk eten – en vergeet niet te genieten van de geur die langzaam je keuken vult!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's