Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Maak zelf deze romige caramel pecan cheesecake

Er zijn weinig desserts die zo onweerstaanbaar zijn als een goedgemaakte cheesecake. Voeg daar een rijke karamelsaus en knapperige pecannoten aan toe, en je hebt een echte publieksfavoriet te pakken. Deze caramel cheesecake is romig, zoet, nootachtig en perfect in balans. Of je hem nu maakt voor een feest, een diner of gewoon om jezelf te verwennen – dit is een recept dat je keer op keer wilt maken.

Ingrediënten (voor een springvorm van 24 cm)

Voor de bodem:

  • 200 g digestive of te wel droge koekjes

  • 100 g ongezouten roomboter (gesmolten)

  • Snufje zout

Voor de cheesecakevulling:

  • 600 g roomkaas (bij voorkeur op kamertemperatuur)

  • 200 g fijne kristalsuiker

  • 3 eieren

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 200 ml crème fraîche

Voor de karamelsaus:

  • 200 g kristalsuiker

  • 100 ml slagroom

  • 50 g ongezouten boter

  • Snufje zeezout

Topping:

  • 100 g pecannoten, grof gehakt

  • Eventueel extra karamelsaus om te serveren

Bereiding

1. De bodem:
Verwarm de oven voor op 175°C. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en een snufje zout. Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm. Bak de bodem 10 minuten voor en laat afkoelen.

2. De vulling:
Verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Klop de roomkaas romig met de suiker in een grote kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop na elk ei kort. Roer dan de vanille en crème fraîche erdoor tot een glad mengsel ontstaat. Giet dit op de afgekoelde bodem en strijk de bovenkant glad.
Bak de cheesecake 50-60 minuten. De randen moeten stevig zijn, het midden mag nog een beetje wiebelen. Laat de taart afkoelen in de oven met de deur op een kier om scheuren te voorkomen, en zet hem daarna minstens 4 uur (liefst een hele nacht) in de koelkast.

3. De karamelsaus:
Smelt de suiker op middelhoog vuur in een pan met dikke bodem. Roer niet, maar beweeg de pan af en toe voorzichtig. Zodra de suiker helemaal gesmolten is en goudbruin kleurt, haal je de pan van het vuur. Voeg voorzichtig de slagroom toe (pas op voor spatten!) en roer goed. Voeg daarna de boter en een snuf zeezout toe en roer tot een gladde saus. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4. De afwerking:
Haal de cheesecake uit de vorm en plaats op een serveerschaal. Giet de karamelsaus over de bovenkant en laat het lichtjes naar de randen lopen. Bestrooi royaal met de gehakte pecannoten. Serveer eventueel met nog wat extra karamelsaus aan tafel.

Genieten van de zoete verleiding

Deze caramel cheesecake is een ware traktatie. De combinatie van de romige, lichtzure cheesecake, de diepe karamelsmaak en het krokante van de pecannoten maakt dit dessert onvergetelijk. Hij is niet alleen heerlijk, maar ziet er ook indrukwekkend uit op tafel. Perfect voor feestelijke gelegenheden of als sluitstuk van een gezellig diner. Eén ding is zeker: wie deze taart proeft, wil het recept. En dat geef je natuurlijk met liefde door.

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's