Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Maak zelf deze romige bisque van garnalen en krab klaar in 45 minuten

Zin in een soep die indruk maakt? Dan is deze zelfgemaakte bisque van garnalen en krab precies wat je zoekt. Deze Franse klassieker staat bekend om zijn zijdezachte structuur, volle smaak en rijke zeevruchtenaroma. Klinkt misschien ingewikkeld, maar met een beetje geduld en liefde maak je dit restaurantwaardige gerecht gewoon in je eigen keuken. Perfect als voorgerecht tijdens een diner of als luxueuze lunch!

Het geheim van een goede bisque zit ‘m in het gebruik van de schalen en koppen van de garnalen – daar komt namelijk de diepe, umami-achtige smaak vandaan. Combineer dat met krabvlees, verse kruiden en een scheutje room, en je hebt een feestelijke soep die smaakt alsof je in een bistro in Parijs zit.

Ingrediënten (voor ca. 4 personen)

Voor de bouillon:

  • Schalen en koppen van 500 g ongepelde garnalen

  • 1 el olijfolie

  • 1 kleine ui, grof gesneden

  • 1 wortel, grof gesneden

  • 1 stengel bleekselderij, grof gesneden

  • 2 teentjes knoflook, geplet

  • 2 el tomatenpuree

  • 1 glas droge witte wijn (ca. 150 ml)

  • 750 ml water

  • 1 laurierblad

  • Paar takjes tijm

  • Zout & peper

Voor de bisque:

  • 2 el boter

  • 1 el bloem

  • 100 ml slagroom of kookroom

  • 150 g gekookt krabvlees (vers of uit blik)

  • 200 g gepelde garnalen

  • Snufje cayennepeper of chilivlokken

  • Citroensap naar smaak

  • Verse peterselie of bieslook, fijngehakt

 Bereiding

1. Maak de bouillon:
Verhit olijfolie in een pan en bak de garnalenschalen, koppen en de groenten een paar minuten op middelhoog vuur tot alles licht kleurt. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn, laat kort inkoken en voeg daarna het water, laurierblad en tijm toe. Laat de bouillon 30–40 minuten zachtjes trekken.

2. Zeef en pureer:
Haal de pan van het vuur, laat iets afkoelen en pureer (indien gewenst) de inhoud voorzichtig met een staafmixer voor extra smaak. Zeef de bouillon daarna door een fijne zeef of kaasdoek. Druk goed aan zodat je zoveel mogelijk smaak mee krijgt.

3. Begin de bisque:
Smelt boter in een schone pan. Voeg de bloem toe en roer tot een roux ontstaat (lichtbruin en glad). Giet dan beetje bij beetje de gezeefde bouillon erbij, al roerend, tot een gladde soep ontstaat. Laat zachtjes pruttelen en iets indikken.

4. Voeg room en zeevruchten toe:
Roer de room erdoor en breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en een kneepje citroensap. Voeg op het laatst de gepelde garnalen en het krabvlees toe en laat 2–3 minuten zachtjes mee warmen (niet koken!).

5. Serveer:
Schenk de bisque in mooie kommen en garneer met verse kruiden. Serveer met een stuk knapperig stokbrood of toast met knoflookboter.

Tip:

Gebruik je diepvriesgarnalen? Ontdooi ze dan volledig en spoel goed af. Je kunt ook langoustines of kreeft gebruiken voor een nóg luxere versie.

Deze bisque is romig, rijk, elegant en verwarmend – een echte smaakexplosie uit de zee!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's