Hallo allemaal! Vandaag duiken we de keuken in voor een heerlijk makkelijk recept dat je snel verrast. Met slechts vier ingrediënten maak je een luxe snack die niet alleen geweldig smaakt, maar er ook prachtig uitziet. Perfect bij de koffie, als zoet tussendoortje of gewoon lekker om jezelf te trakteren. De combinatie van knapperige kadayif, romige pistachecrème en zachte melkchocolade is echt onweerstaanbaar!
Wat heb je nodig?
200 g melkchocolade van goede kwaliteit, in stukjes
30 g ongezouten boter (plus eventueel een beetje extra om de kadayif te bakken)
100 g kadayif (dat fijne deegdraden zijn, ook wel engelenhaar genoemd)
130 g pistachecrème (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
Tip: Voor een extra crunch en smaak kun je nog een snufje zeezout en wat gehakte pistachenootjes toevoegen.
Benodigdheden:
Koekenpan met anti-aanbaklaag
Steelpan en hittebestendige kom (voor au bain-marie) of magnetronbestendige kom
Spatel
Kleine ovenschaal of bakvorm (15×15 cm is ideaal), bekleed met bakpapier
Zo maak je het:
1. Kadayif krokant bakken
Trek de kadayif voorzichtig uit elkaar en knip ze in stukjes van zo’n 2-3 cm. Smelt een klein klontje boter in een koekenpan en bak de kadayif op middelhoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn, dit duurt zo’n 5-8 minuten. Blijf goed roeren, zodat ze niet verbranden. Laat daarna afkoelen.
2. Chocolade smelten
Smelt de melkchocolade samen met de boter au bain-marie of voorzichtig in de magnetron. Roer regelmatig door tot het een mooie, gladde massa is.
3. Laagjes maken
Giet ongeveer de helft van de gesmolten chocolade in de vorm en verdeel dit netjes over de bodem. Zet kort in de koelkast zodat het iets steviger wordt. Meng intussen de afgekoelde kadayif met de pistachecrème en verdeel dit mengsel over de chocolade. Giet de rest van de chocolade eroverheen en strijk mooi glad. Bestrooi eventueel met zeezout en pistachenoten.
4. Koelen en snijden
Zet alles minstens 2 uur in de koelkast, maar liever nog langer of een nachtje, zodat de chocolade helemaal hard wordt. Haal uit de vorm, snijd in repen of blokjes en genieten maar!
Extra tips & variaties:
Liever pure of witte chocolade? Geen probleem, dat kan ook!
Vervang pistachecrème eens door hazelnoot- of amandelpasta voor een andere smaak.
Voeg wat gedroogd fruit toe aan het kadayifmengsel voor een fruitige twist.
Een snufje kardemom of kaneel geeft een heerlijk oosters tintje.
Zelf pistachecrème maken? Maal pistachenoten met wat olie en poedersuiker tot een smeuïge pasta.
Bewaren:
Bewaar je chocolade in een afgesloten bak in de koelkast. Ze blijven zo zo’n week goed, als ze dat al halen! Haal ze voor het serveren even uit de koelkast zodat ze iets zachter worden.
Ik hoop dat jullie net zo enthousiast worden van deze Dubai chocolade als ik! Laat vooral weten wat je ervan vindt en deel je creaties. Eet smakelijk!