Heb je zin in iets hartigs, gezonds én verrassend lekkers? Dan zijn deze courgettekoekjes met mozzarella precies wat je zoekt. Krokant van buiten, zacht en smeuïg vanbinnen – en vol van smaak. Of je ze nu serveert als lunch, bijgerecht of lekker snackje op een borrelplank: ze zijn altijd een hit. En het mooiste? Je hebt waarschijnlijk alles al in huis.
Met courgette, wortel, mozzarella en een paar basis ingrediënten zet je in no time een bord vol goudbruine beignets op tafel. En geloof ons: zelfs kinderen (en andere groente-sceptici) eten ze zonder klagen op.

Wat heb je nodig?
2 courgettes
1 wortel
2 eieren
2 eetlepels bloem
40 g paneermeel
60 g mozzarella (in blokjes)
Zout en peper naar smaak
Knoflookpoeder naar smaak
Tijm (vers of gedroogd) naar smaak
Olijfolie (voor het bakken)

Zo maak je ze
1. Courgette voorbereiden
Begin met het wassen en raspen van de courgettes. Belangrijk: knijp ze daarna goed uit met je handen of een schone theedoek. Courgette bevat veel vocht en je wilt geen nat mengsel.
2. Wortel erbij
Rasp de wortel en voeg die toe aan de courgette in een grote kom. Dit zorgt voor een mooie kleur én een lichtzoete smaak.
3. Alles mengen
Voeg de eieren toe, samen met de bloem, het paneermeel, de blokjes mozzarella en de kruiden: zout, peper, knoflookpoeder en een snufje tijm. Mix alles goed door elkaar tot je een stevig, goed gemengd beslag hebt. Als het nog wat nat aanvoelt, kun je een beetje extra paneermeel toevoegen.
4. Koekjes vormen
Pak twee lepels en vorm daarmee kleine hoopjes van het mengsel. Druk ze een beetje plat – ze hoeven niet perfect te zijn, dat is juist de charme!
5. Bakken maar!
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de beignets aan beide kanten goudbruin in zo’n 3 tot 4 minuten per kant. Niet te hard vuur, zodat ze ook vanbinnen goed garen en de kaas heerlijk smelt.
Serveer ze zo of geef ze een dip
Serveer de courgettekoekjes warm, eventueel met een frisse yoghurt-knoflooksaus, tzatziki of een pittige tomatensalsa. Ook lekker met een salade of als onderdeel van een vegetarisch diner.

Tip:
Over? Geen probleem! Je kunt ze prima invriezen of de volgende dag koud eten als lunch. Even opwarmen in de oven en ze zijn weer als nieuw.
Of je nu snel iets lekkers wilt maken met restjes uit de groentelade of indruk wilt maken op je tafelgenoten: deze courgettekoekjes zijn een blijvertje. Knapperig, smaakvol en lekker veelzijdig. Waar wacht je nog op? Aan de slag – en vooral: smullen maar! 😋










