Op zoek naar een snelle, voedzame én smaakvolle maaltijd? Deze pasta pesto combineert romige groene pesto met zoete tomaatjes, knapperige sla en geroosterde pijnboompitten. Het resultaat? Een heerlijke pastasalade die zowel warm als koud een hit is!
Ingrediënten (voor 2 personen)
150 g penne
3 el groene pesto (liefst vers of koelvers)
100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
2 handjes jonge bladsla of rucola
2 el pijnboompitten
1 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas of mozzarella
⏱️ Bereidingstijd
Voorbereiding + koken: 10 minuten
👩🍳 Bereidingswijze
Kook de pasta
Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de penne volgens de verpakking beetgaar (meestal 8-10 minuten).Rooster de pijnboompitten
Terwijl de pasta kookt: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Blijf erbij, ze verbranden snel! Zodra ze goudbruin zijn, haal je ze uit de pan.Maak de groenten klaar
Halveer de cherrytomaatjes en was de sla. Zet apart.Meng de pesto door de pasta
Giet de pasta af (bewaar eventueel een scheutje kookvocht). Meng de groene pesto erdoor, samen met een beetje kookvocht voor extra smeuïgheid. Voeg dan de cherrytomaatjes toe en roer voorzichtig door.Serveren
Verdeel de pasta over twee borden, leg er wat sla bovenop, strooi de pijnboompitten erover en maak af met wat extra olijfolie en peper. Serveer eventueel met wat Parmezaanse kaas of mozzarella.

🍷 Serveer- & Wijntip
Serveer deze pasta lauwwarm of koud als pastasalade, eventueel met een stuk knapperig stokbrood. Heerlijk met een glaasje droge witte wijn zoals een Vermentino, Pinot Grigio of Sauvignon Blanc – lekker fris en perfect bij pesto!
💡 Waarom Je Dit Gerecht Gaat Maken
✔️ Supersnel & makkelijk
✔️ Frisse smaken en gezonde ingrediënten
✔️ Perfect voor een lichte lunch of zomers diner
✔️ Ook ideaal als mealprep of lunch to go
✔️ Kindvriendelijk én vegetarisch
Volg ons ook op Facebook voor de leukste tips, ideetjes en nieuwe patronen! 💡💛 Zie hier nog meer lekkere recepten










