Ziet Er Moeilijk Uit, Maar Is Supereenvoudig: Maak Deze Taart Met KitKats en M&M’s

Ben je op zoek naar een showstopper voor een verjaardag of feestje? Deze chocoladetaart met een buitenrand van KitKats en een kleurrijke topping van M&M’s is niet alleen heerlijk, maar ook een genot om naar te kijken. En het mooiste: hij is makkelijker te maken dan je denkt!

🛒 Ingrediënten

Voor de taart (2 lagen):

  • 200 g pure chocolade

  • 200 g ongezouten roomboter

  • 200 g kristalsuiker

  • 4 eieren

  • 150 g bloem

  • 1 zakje bakpoeder (16 g)

  • 2 el cacaopoeder

Voor de chocoladecrème:

  • 200 ml slagroom

  • 200 g pure chocolade

Voor de decoratie:

  • 10 tot 12 pakjes KitKat (totaal ongeveer 40-45 sticks)

  • 1 zak M&M’s (300 g of meer, afhankelijk van hoe vol je wilt)

  • Lint om de taart mee vast te binden (optioneel maar feestelijk!)

kitkat taart
kitkat taart

👩‍🍳 Bereidingswijze

1. Maak de chocoladetaart

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

  2. Vet twee ronde bakvormen van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

  3. Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie of in de magnetron.

  4. Klop in een andere kom de eieren en suiker luchtig.

  5. Voeg het chocolade-botermengsel toe en meng goed.

  6. Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven het beslag en spatel erdoor.

  7. Verdeel het beslag over de twee vormen en bak ca. 25-30 minuten. Laat afkoelen.

2. Maak de chocoladecrème

  1. Breng de slagroom aan de kook en giet over de in stukjes gehakte chocolade.

  2. Laat even staan en roer dan glad. Laat iets opstijven tot smeerbare dikte.

3. Stapelen en decoreren

  1. Smeer de crème op één taartlaag en leg de tweede erop.

  2. Besmeer de hele buitenkant en bovenkant van de taart met de rest van de crème.

  3. Druk de KitKats rechtop tegen de buitenrand.

  4. Strooi royaal M&M’s bovenop.

  5. Bind een lint om de taart voor extra stevigheid én feestelijk effect.

🎉 Serveren & bewaren

Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voor het aansnijden. Serveer op kamertemperatuur. Je kunt hem tot 2 dagen bewaren in de koelkast (goed afgedekt).

Tip

Wil je een nóg rijkere smaak? Voeg een laagje frambozenjam tussen de taarten toe of meng stukjes M&M’s door het beslag voor een verrassende bite.

Bekijk hier een ander handig artikel op hardnekkige vlekken te verwijderen  👉 Verwijder hardnekkige vlekken met deze tip

Volg ons hier op Facebook 👉 Huisideetjes Facebook