Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Binnen 30 minuten op tafel dit ouderwetse stoofpotje met spruitjes wortel en kruidige gehaktballetjes

Of het nu buiten vriest of de zon schijnt: sommige gerechten smaken áltijd goed. Deze hartige stoofpot met spruitjes, aardappel, wortel en zelfgedraaide gehaktballen is zo’n klassieker die je ieder seizoen op tafel kunt zetten. Het is een oud recept dat ik van mijn oma heb geleerd, en ik maak het nog steeds graag — zomer of winter, het blijft troostrijk, voedzaam en bovenal heerlijk.

In de winter is het precies wat je nodig hebt om op te warmen na een koude dag. Maar zelfs in de zomer, als je iets voedzaams en hartigs wilt zonder uren in de keuken te staan, is dit recept ideaal. Je kunt het makkelijk vooraf maken, bewaren, en opnieuw opwarmen wanneer het jou uitkomt. En het is ook nog eens een geweldige manier om extra groenten binnen te krijgen.

 Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 500 g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd

  • 2 wortels, in plakjes

  • 1 grote ui, fijngesneden

  • 2 middelgrote aardappels, in blokjes

  • 300 g half-om-half gehakt

  • 400 ml tomatenblokjes uit blik

  • 1 liter groentebouillon

  • 2 laurierblaadjes

  • 2 el olijfolie

  • 25 g verse bieslook, fijngehakt

  • Zout en peper naar smaak

Gehaktballetjes maken

Begin met het maken van de gehaktballen. Meng het gehakt met een beetje zout en peper in een kom. Kneed het goed door en draai er met je handen kleine balletjes van, ongeveer ter grootte van een walnoot. Zet ze even apart.

Zo maak je de stoofpot

  1. Verhit olijfolie in een grote braadpan en fruit de ui tot hij glazig is (ca. 5 minuten).

  2. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin.

  3. Doe de spruitjes, wortels en aardappels erbij en roerbak nog een paar minuten mee.

  4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, laurierblaadjes en bouillon toe.

  5. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 25-30 minuten zachtjes sudderen met het deksel schuin op de pan.

  6. Proef en breng op smaak met extra zout of peper.

 Serveer het zo

Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met verse bieslook. Serveer met een stuk knapperig brood om die rijke bouillon mee op te dippen. Liever koolhydraatarm? Dan kun je het brood natuurlijk weglaten — het gerecht is van zichzelf al goed vullend.

 Tip van oma

Oma zei altijd: “Stoofpot is de volgende dag nóg lekkerder.” En dat klopt! De smaken trekken beter in, dus maak gerust wat extra. In de koelkast blijft het zeker 2 dagen goed.

Dit eenvoudige maar voedzame gerecht is zo’n recept dat je het hele jaar door wilt blijven maken. Een beetje nostalgie op je bord — mét een moderne twist. Smakelijk eten!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's