Wie kan er nee zeggen tegen tiramisu? Dit klassieke Italiaanse dessert heeft al jarenlang een vaste plek op menig dessertmenu, en terecht. Maar wat als we er een onweerstaanbare twist aan geven? Maak kennis met tiramisu met Nutella – romig, luchtig en een tikje ondeugend.

De combinatie van de fluweelzachte mascarpone en de rijke hazelnootchocolade van Nutella zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en vol. Samen met de klassieke elementen zoals lange vingers, koffie en cacao, krijg je een dessert dat zowel vertrouwd als verrassend aanvoelt.
En het mooiste van alles? Dit recept is supersnel klaar, zónder oven, en vereist amper twintig minuten bereidingstijd. Daarna hoeft het enkel nog even te rusten in de koelkast… als je het geduld kunt opbrengen tenminste.
Wat heb je nodig?
250 g mascarpone
200 g Nutella
3 eieren
100 g suiker
200 g lange vingers (biscotti)
200 ml sterke afgekoelde koffie
Cacaopoeder (om af te werken)

Zo maak je deze Nutella-tiramisu
Eieren splitsen
Splits de eieren en plaats het eiwit in een aparte kom. Klop de eidooiers samen met de suiker in een grote mengkom tot een lichte en romige massa. Dit duurt ongeveer 3 minuten.Romige Nutella-mascarponemix
Voeg de mascarpone toe aan het eigeelmengsel en klop kort door tot je een glad geheel hebt. Roer vervolgens de Nutella erdoorheen tot alles goed gemengd is. Gebruik eventueel een spatel om alles luchtig te houden.Eiwitten opkloppen
Klop de eiwitten stijf in een schone kom tot je stevige pieken hebt. Spatel deze voorzichtig in delen door het Nutella-mascarponemengsel. Zo blijft het lekker luchtig.Opbouwen van de tiramisu
Doop de lange vingers kort (echt maar 1 seconde!) in de afgekoelde koffie en bedek hiermee de bodem van een schaal of glazen dessertglaasjes. Schep hier een laag van het Nutella-roommengsel overheen.Herhaal dit proces: een laag koffiekoekjes, gevolgd door een laag Nutella-room.
Afwerking
Eindig met een royale laag van het roommengsel bovenop. Zet de tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Net voor het serveren bestrooi je het dessert met een dun laagje cacaopoeder.

Serveer- en bewaartips
Zet het dessert liefst een nacht van tevoren in de koelkast – zo komen de smaken optimaal tot hun recht.
Je kunt dit recept ook perfect in kleine glaasjes maken voor een feestelijke presentatie.
Bewaren kan tot 2 dagen in de koelkast (afgedekt).
Deze Nutella-tiramisu is een moderne twist op de Italiaanse klassieker en wordt gegarandeerd de ster van elk etentje. Romig, vol van smaak en toch verrassend luchtig – dit is comfortfood op z’n best. Eén hap en je weet: dit maak ik vaker!










