Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Warm romig en feestelijk Brie in bladerdeeg met appel walnoot en honing klaar in 40 minuten

Een feestelijk voorgerecht voor elke gelegenheid

Ben je op zoek naar een indrukwekkend, maar eenvoudig voorgerecht dat gegarandeerd indruk maakt op je gasten? Deze gebakken brie in bladerdeeg met zoete appel, knapperige walnoten en een vleugje honing is precies wat je nodig hebt. De romige, warme kaas vormt een heerlijke combinatie met de zachte appels en krokante noten, allemaal verpakt in een goudbruin, knapperig jasje van bladerdeeg. Serveer hem met crackers of vers stokbrood en je hebt in no-time een luxe borrelhap op tafel staan. Ideaal voor feestdagen, verjaardagen of als start van een bijzonder diner.

Ingrediënten (voor 6-8 personen):

  • 1 vel bladerdeeg (ontdooid – uit de koeling of diepvries, beide geschikt)

  • 1 ronde brie (circa 200–250 gram)

  • 1 kleine appel, geschild, klokhuis verwijderd, dun in plakjes

  • ¼ kopje walnoten, grof gehakt

  • 2 eetlepels honing

  • 1 ei (losgeklopt, voor het bestrijken)

  • 1 eetlepel bruine suiker (optioneel, voor extra zoetheid)

  • 1 eetlepel boter (gesmolten)

  • Crackers of stokbrood, voor erbij

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor

Verwarm je oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Bereid de vulling

Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het bladerdeeg iets uit zodat de randen glad zijn. Leg de brie in het midden van het deeg. Meng de plakjes appel in een kom met de gesmolten boter en bruine suiker. Verdeel de appel bovenop de brie, strooi daar de walnoten overheen en druppel vervolgens de honing erover.

3. Vouw het bladerdeeg dicht

Vouw het bladerdeeg rondom de brie naar binnen. Zorg dat je het deeg goed aandrukt en sluit, zodat er tijdens het bakken niets uitloopt. Draai het pakketje eventueel om zodat de naad aan de onderkant zit.

4. Bestrijk met ei

Bestrijk het bladerdeeg rondom met het losgeklopte ei. Dit zorgt voor een mooie glanzende, goudbruine korst.

5. Bakken maar

Plaats het geheel op de bakplaat en bak 20–25 minuten, tot het bladerdeeg mooi goudbruin en knapperig is. Houd het goed in de gaten: elke oven is anders.

6. Laat even rusten

Haal de brie uit de oven en laat hem 5–10 minuten rusten voor je hem aansnijdt. Dit voorkomt dat de kaas er direct helemaal uitloopt.

7. Serveer feestelijk

Serveer warm met crackers, toastjes of plakjes stokbrood. Extra tip: een klein takje verse tijm of rozemarijn als garnering geeft een feestelijke en geurige touch.

Extra tips:

  • Geen fan van appel? Vervang deze gerust door peer of voeg wat gedroogde cranberries toe voor een feestelijke twist.

  • Je kunt ook pecannoten of amandelen gebruiken in plaats van walnoten.

  • Liever hartig? Laat de honing en suiker weg en voeg bijvoorbeeld een paar druppels balsamico toe.

Bereidingstijd: 15 min
Oventijd: 25 min
Totale tijd: 40 min
Aantal porties: 6 tot 8 personen

Met deze gebakken brie in bladerdeeg steel je gegarandeerd de show. Simpel te maken, maar groots van smaak – een klassieker voor de fijnproever!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's