Er gaat niets boven een sappige, perfect gebakken steak, vooral als je ‘m serveert met een rijke, romige knoflookboter die alle smaken versterkt. Dit gerecht is eenvoudig te maken, maar zorgt gegarandeerd voor een wow-effect bij elke maaltijd. Of je nu een speciale gelegenheid hebt of gewoon zin in iets lekkers, deze steak met romige knoflookboter is altijd een succes.

Wat heb je nodig?
2 ribeye steaks (of een andere steak naar keuze)
Zout en zwarte peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels ongezouten boter
4 teentjes knoflook, fijngehakt
60 ml slagroom (ongeveer ¼ cup)
1 theelepel verse tijmblaadjes
1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt
1 eetlepel verse peterselie, grof gehakt

Zo ga je aan de slag:
Bereid de steak voor
Dep de steaks goed droog met keukenpapier. Dit zorgt voor een mooie korst tijdens het bakken. Bestrooi beide kanten royaal met zout en peper.Bak de steaks
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Zodra de olie begint te roken, leg je de steaks in de pan. Bak ze ongeveer 3 tot 4 minuten per kant voor medium-rare, of totdat ze de gaarheid hebben die jij lekker vindt. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat even rusten zodat de sappen zich kunnen verspreiden.Maak de knoflookboter
Zet het vuur middelhoog en smelt de boter in dezelfde pan waar je de steaks in hebt gebakken. Zo neem je alle lekkere smaken van het vlees mee. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut mee, totdat het heerlijk gaat ruiken.Voeg de room en kruiden toe
Roer de slagroom, tijm, rozemarijn en peterselie door de boter. Laat dit zachtjes 2 tot 3 minuten pruttelen, zodat de saus iets indikt en alle smaken goed mengen.

Serveren maar!
Leg de steaks op borden en schep royaal de romige knoflookboter eroverheen. Garneer met wat extra verse peterselie voor een frisse touch.
Deze steak met romige knoflookboter combineert het beste van twee werelden: de stevige, volle smaak van goed vlees en de zachte, rijke saus die net dat beetje extra geeft. Perfect met bijvoorbeeld een frisse salade, gegrilde groenten of aardappelpuree erbij. Eet smakelijk!










