Op zoek naar een verwarmende en goed vullende maaltijdsoep die snel klaar is en gegarandeerd in de smaak valt? Dan is deze romige Cabanossi-kaassoep precies wat je zoekt. Deze soep combineert het zoete van wortels, het zachte van aardappelen en de hartige smaak van Cabanossi-worstjes met een heerlijk romige kaassaus. Perfect voor een koude dag, of als je simpelweg zin hebt in comfort food dat snel op tafel staat. Binnen 30 minuten kun je genieten van een dampende kom soep boordevol smaak en groente.

Ingrediënten (voor ca. 4 personen)
400 g wortels
500 g aardappelen
2 uien
1 stengel prei
30 g olie (bijv. zonnebloem of olijfolie)
2 eetlepels bloem
1 liter groente- of kippenbouillon
250 ml kookroom (of slagroom)
250 ml melk
1 pakje kruiden-smeltkaas (ca. 200 g)
2 Cabanossi-worstjes
Verse peterselie (optioneel)
Zout en peper naar smaak

Bereiding
Groenten voorbereiden
Schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Schil ook de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de prei in dunne ringen en was goed. Pel de uien en hak ze fijn.Cabanossi snijden
Snijd de Cabanossi-worstjes in dunne plakjes. Deze geven de soep een rokerige, kruidige smaak en zorgen voor een lekkere bite.Bakken
Verhit de olie in een grote soeppan. Bak de Cabanossi op middelhoog vuur kort aan tot ze licht krokant zijn. Voeg daarna de gesnipperde ui toe en fruit deze een paar minuten mee tot ze glazig zijn.Binden met bloem
Strooi de bloem over het ui-worst mengsel en roer goed door. Laat dit ongeveer 1 minuut al roerend garen zodat de bloem zijn bindkracht krijgt.Afblussen & basis vormen
Giet nu langzaam de bouillon erbij, terwijl je goed blijft roeren om klontjes te voorkomen. Voeg vervolgens de melk en kookroom toe en roer alles goed door.Groenten toevoegen & koken
Voeg de gesneden wortels, aardappelen en prei toe aan de pan. Breng alles aan de kook en laat de soep daarna op laag vuur zo’n 15 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.Kaas smelten
Voeg de smeltkaas toe aan de soep en laat dit onder af en toe roeren volledig oplossen in de soep. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.Serveren
Serveer de soep warm, eventueel gegarneerd met fijngehakte peterselie en vers brood erbij.

Tip
Wil je de soep nog iets steviger maken? Voeg dan een handje mais of doperwten toe voor extra textuur en kleur.
Deze romige Cabanossi-kaassoep is niet alleen snel klaar, maar ook ideaal om restjes groente op te maken. Een perfect gerecht voor drukke dagen of een gezellig avondje thuis. Eet smakelijk!










