Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Romige soep van geroosterde champignons en hartige kruiden

Deze plantaardige champignonsoep is het ultieme comfortfood. Door de champignons eerst te roosteren, ontstaat een diepe, volle smaak die perfect wordt afgerond met romige plantaardige melk of room. Eenvoudig, voedzaam en boordevol umami.

Ingrediënten

Basis:

  • 800 gram champignons (bijvoorbeeld cremini of een mix)

  • 1 grote ui, fijn gesnipperd

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel plantaardige boter (optioneel)

  • 1 liter groentebouillon

Smaakmakers:

  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

  • 2 eetlepels edelgistvlokken (optioneel, voor extra hartigheid)

  • 240 ml plantaardige melk (of 120 ml plantaardige room voor meer romigheid)

  • Zout en versgemalen peper, naar smaak

Voor de afwerking:

  • Verse peterselie of bieslook, fijngehakt

  • Een scheutje plantaardige room

  • 1 tot 2 eetlepels chili-olie voor wat pit

Bereidingswijze

1. Roosteren van de champignons (25 minuten)
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de champignons in grove stukken en meng ze met olijfolie, wat zout, peper en eventueel het paprikapoeder. Verspreid op een bakplaat en rooster ze ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege even om voor een gelijkmatige kleur en smaak.

2. Opbouw van de soepbasis (15 minuten)
Verhit de plantaardige boter (of extra olie) in een grote pan en fruit de ui tot glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Roer dan de edelgist en geroosterde champignons erdoorheen. Voeg de groentebouillon toe en laat alles een kleine 10 minuten zachtjes pruttelen.

3. Afwerking (10 minuten)
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot de gewenste gladheid. Voeg dan de plantaardige melk of room toe en verwarm kort. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveer Suggesties

Schep de soep in kommen en werk af met een scheutje plantaardige room, wat verse kruiden en eventueel een drupje chili-olie voor een verrassende kick. Serveer met vers brood of krokantjes.

Tips & Variaties

  • Rooster de champignons goed donker voor maximale smaak.

  • Gebruik een mix van paddenstoelen voor extra diepte.

  • Voor een luxere versie kun je een druppeltje truffelolie toevoegen.

  • Kokosroom geeft een exotisch tintje.

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's