tapijt schoonmaken

Een tapijt schoonmaken, kan zeker een uitdaging zijn. Waar moet je beginnen? Welke schoonmaakmiddelen heb je nodig? Gelukkig hebben wij speciaal voor jou alles stapsgewijs uitgeschreven, zodat jij heel gemakkelijk je tapijt kan gaan schoonmaken. Het enige wat jij hoeft te doen is het even door te lezen en aan de slag te gaan. Ideaal toch?

tapijt schoonmaken
tapijt schoonmaken

Stappenplan tapijt schoonmaken:

Stap 1 Stofzuigen: Begin met het grondig stofzuigen van het tapijt om los vuil en stof te verwijderen. Zorg ervoor dat je de randen en hoeken niet overslaat.

Stap 2 Vlekken behandelen: Als je vlekken op het tapijt hebt, behandel deze dan zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze in de vezels trekken. Gebruik voorbehandelingsmiddelen die geschikt zijn voor tapijten en volg de instructies op de verpakking.

Stap 3 Tapijtreinigingsmiddel: Als je tapijt over het algemeen vuil is of als je diepere reiniging nodig hebt, overweeg dan een tapijtreinigingsmiddel. Dit kan een vloeibaar reinigingsmiddel zijn dat je met water mengt of een schuimend reinigingsmiddel. Lees de instructies op de verpakking zorgvuldig door.

Klik op de volgende pagina voor de laatste stappen!