Ben je op zoek naar een fris en feestelijk hapje dat er prachtig uitziet én in een handomdraai klaar is? Dan zijn deze komkommerhapjes met zalm en roomkaas precies wat je nodig hebt. Perfect als borrelhapje, amuse of onderdeel van een buffet – en gegarandeerd een succes bij vrienden of familie!
Wat deze hapjes zo bijzonder maakt? De romige combinatie van dubbele roomkaas met gerookte zalm, verse kruiden en een frisse touch van citroen. Geserveerd op knapperige plakjes komkommer zijn ze niet alleen licht en lekker, maar ook nog eens prachtig om te zien.
Wat heb je nodig? (voor ca. 20 hapjes)
-
220 g dubbele roomkaas
-
200 g gerookte zalm
-
1 el fromage blanc (of kwark)
-
1–2 el mayonaise (bijv. Miracle Whip)
-
2 tl citroensap
-
1 el fijngehakte bieslook
-
1 el gehakte peterselie
-
1 takje verse tijm (bij voorkeur citroentijm)
-
Zout en peper, naar smaak
-
1 komkommer, stevig en vers
-
Ter garnering (optioneel): gesneden dille, bieslook, rode peper of kleine blokjes paprika
Zo maak je ze:
-
Maak de basis romig: Doe de dubbele roomkaas in een kom en roer goed door tot hij helemaal glad is.
-
Voeg smaak toe: Snijd de gerookte zalm in kleine blokjes en meng die samen met de fromage blanc, mayonaise, citroensap, bieslook, peterselie en de blaadjes van het tijmtakje door de roomkaas.
-
Kruid en mix: Breng op smaak met zout en peper. Gebruik dan een staafmixer om het geheel in ongeveer één minuut om te toveren tot een smeuïge, romige massa.
-
Snijd de komkommer: Was de komkommer goed en snijd hem in dikke, gelijkmatige plakken. Dep eventueel droog met keukenpapier.
-
Opmaken: Schep met een theelepel een beetje van het zalm-roomkaasmengsel op elk plakje komkommer. Werk af met wat verse kruiden of een klein toefje paprika voor kleur.
Tips & variaties:
-
Je kunt het zalm-roomkaasmengsel al een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
-
Snijd de komkommer pas vlak voor het serveren, zodat de plakjes knapperig blijven en niet uitdrogen.
-
Ook lekker: smeer het mengsel op toast, op een bagel of als vulling in een wrap!
Serveer & geniet
Deze frisse hapjes zijn niet alleen feestelijk om te zien, maar ook een verrassende combinatie van smaken: romig, zilt, fris en kruidig. Perfect voor bij de borrel, een brunch, een tuinfeest of gewoon omdat het dinsdag is. 😄
Eet smakelijk! 🌿
Deel dit heerlijke recept verder met je vrienden! Vond jij dit nou een interessant artikel? Vergeet dan zeker niet om deze ook even te bekijken -> Lekkerste poke bowl recept Volg ons hier op Facebook Huisideetjes Facebook