Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Zomer op je bord deze frisse bananenplaattaart met chocola is dé hit op elk tuinfeest

Zin in een luchtige, romige én fruitige taart die het hele gezin zal verrassen? Deze smeuïge bananentaart van de bakplaat is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens eenvoudig te maken. Met zachte cake, een laagje jam, verse bananen, romige pudding-botercrème en een rijke chocoladeglazuur is dit een gegarandeerde publiekslieveling. Perfect voor een verjaardagsfeestje, een zondagmiddag met koffie of gewoon omdat je iets lekkers wil bakken met rijpe bananen!

Ingrediënten:

Voor het cakebeslag:

  • 5 eieren

  • 180 g poedersuiker

  • 125 ml olie (bijv. zonnebloem)

  • 280 g bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 2 el cacaopoeder

Voor de vulling:

  • 6 grote bananen

  • Jam naar keuze (bijvoorbeeld abrikozen- of aardbeienjam)

Voor de crème:

  • 750 ml melk

  • 2 zakjes vanillepuddingpoeder

  • 3 el suiker

  • 250 g zachte boter

Voor de topping:

  • 1 pakje kant-en-klare chocoladeglazuur

Bereidingswijze:

  1. Begin met de cake. Klop de eieren samen met de poedersuiker tot een luchtig mengsel. Voeg daarna de olie toe en meng goed. Zeef vervolgens de bloem, het bakpoeder en de cacao boven het beslag en spatel dit er rustig doorheen tot een glad beslag.

  2. Bakken maar. Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 160°C (hetelucht) voor ongeveer 20 minuten. Laat volledig afkoelen.

  3. Laagje jam en bananen. Bestrijk de afgekoelde cake dun met een laagje jam. Snijd de bananen in plakjes en leg ze dakpansgewijs over de hele cake.

  4. Maak de puddingcrème. Kook de melk met het puddingpoeder en de suiker zoals aangegeven op de verpakking. Laat de pudding daarna afkoelen tot lauwwarm. Roer de zachte boter erdoorheen tot een egale, romige crème ontstaat. Verdeel deze royaal over de bananenlaag.

  5. Afwerken met chocolade. Smelt de chocoladeglazuur volgens de verpakking (vaak au bain-marie of in de magnetron) en giet deze als laatste over de crème. Strijk eventueel glad met een spatel.

Laat opstijven. Zet de taart minimaal een paar uur in de koelkast zodat alle lagen stevig worden en de smaken goed kunnen intrekken.

Tip: Bewaar de taart afgedekt in de koelkast en eet binnen drie dagen op. Snijd in vierkanten en serveer koud of op kamertemperatuur. Eet smakelijk! 🍌🍫

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Romige knoflookzalm met spinazie en cherrytomaten in 30 minuten op tafel
Recepten

Romige knoflookzalm met spinazie en cherrytomaten in 30 minuten op tafel

november 10, 2025
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's