Als de herfst zijn intrede doet en de geur van kaneel zich door het huis verspreidt, is er niets zo gezellig als het bakken van een heerlijke appel-kaneel taart. Vandaag delen we een recept voor luchtige appel-kaneel vierkantjes die niet alleen lekker zijn, maar ook eenvoudig te maken. Met een krokante bodem, een romige appelpuddingvulling en een luchtige slagroomtopping zijn deze vierkantjes perfect voor bij de koffie, als dessert of gewoon als zoete verwennerij tussendoor.

Ingrediënten

Voor de taartbasis:

  • 3 eieren, gescheiden

  • 70 ml olie

  • 70 ml water

  • 140 g suiker

  • 180 g bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

Voor de appelpuddingvulling:

  • 3 eidooiers

  • 2 eetlepels vanillepuddingpoeder

  • 60 g suiker

  • 500 ml appelsap (troebel, natuurlijk)

  • 3 zure appels, geraspt

Voor de slagroomtopping:

  • 500 ml slagroom

  • Een beetje kaneel, om te bestrooien

Bereidingswijze

Stap 1: De taartbasis

  1. Klop de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan.

  2. Klop in een aparte kom de eidooiers met de suiker luchtig. Voeg de olie en het water toe en mix goed.

  3. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg deze toe aan het eimengsel. Mix tot een glad beslag.

  4. Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag.

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier, vet deze in en bestuif licht met bloem. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat.

  6. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 15 minuten, of tot goudbruin. Laat afkoelen.

Stap 2: De appelpuddingvulling

  1. Meng het vanillepuddingpoeder, de suiker en een klein beetje appelsap tot een glad papje.

  2. Breng de rest van het appelsap aan de kook. Voeg het puddingmengsel toe en kook onder constant roeren tot het dik wordt.

  3. Voeg de geraspte appels toe aan de warme pudding en roer goed door.

Stap 3: De slagroomtopping

  1. Klop de slagroom stijf.

  2. Verdeel de slagroom over de afgekoelde appelpuddingvulling.

  3. Bestrooi met een beetje kaneel voor extra smaak.

Stap 4: Het serveren

  1. Snijd de taart in vierkantjes en serveer.

Tips

  • Voorkom dat bananen donker worden: Besprenkel de bananenschijfjes met citroensap of bestrijk met een laagje gelatine.

  • Custard vervangen: Je kunt de custardlaag overslaan en direct vullen met bananenbotercrème.

  • Gebruik van een planeetmenger: Meng het deeg met een bladhaak in dezelfde volgorde als met de hand.

Geniet van deze heerlijke appel-kaneel vierkantjes!

Deze appel-kaneel vierkantjes zijn een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Ze combineren de zoetheid van appels met de warme smaak van kaneel en de romigheid van de pudding en slagroom. Of je nu een feestje hebt, een gezellige middag met vrienden plant of gewoon zin hebt in iets lekkers, deze vierkantjes zullen zeker in de smaak vallen. Dus trek je schort aan, zet de oven aan en laat je keuken vullen met de heerlijke geur van appel en kaneel